Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

Депутати проголосували за взяття на бюджет і реструктуризацію боргу Енергоінвесту

2018 11 23 борг

 

Вчора, 22 листопада, відбулась довга і сумна 82-а сесія міської ради під головуванням Олексія Цибка. На важливе засідання з’явились 26 депутатів. У роботі сесії взяв участь голова обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець, його заступники - Сергій Овчаренко, Костянтин Омаргалієв, прокурор Черкаської області. Було багато поліції, зійшлися жителі міста, приїхали учасники АТО.
На порядок денний сесії було винесено два питання:
Про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2017 № 61-77/VII «Про міський бюджет на 2018 рік»;
Про укладення Договору на газопостачання з ПАК «НАК «Нафтогаз України».
Всі з нетерпінням чекали розгляду вкрай важливого другого питання. Перед його вирішенням знову виступив голова ОДА Олександр Вельбівець. Він розповів про загрозу отримання непомірних рахунків за газ після 25-го листопада, адже тоді смілянам нарахують у чотири рази більше з додаванням подвійних коефіцієнтів та виплати розбалансу.
Олександр Вельбівець зазначив, що сміляни допустили величезну помилку, довіривши останні 10 років управління містом продажним злодіям. Громада не контролювала владу, дозволяла грабувати бюджет, комунальні підприємства, дозволила заводити у своє рідне місто таких «кровосісів» як Енергоінвест. От за це ми тепер мусимо ще раз розплатитись, взявши на себе борги Енергоінвесту. Обласне керівництво, розуміючи скрутне становище смілян, всіляко буде допомагати, "підкидатиме" державні субвенції – пообіцяв Олександр Вельбівець.

Палко продовжували відстоювати інтереси смілянської громади Віктор Овчаренко, Сергій Таран, Станіслав Голубець, радник міського голови Андрій Журіда, депутат Володимир Бердецький. Проте їх промови нічого не дали, остаточне рішення – за депутатами і вони показали свою думку.
Начальник управління ЖКГ Сергій Чередніченко зачитав акт перевірки діяльності ТОВ «СмілаЕнергоінвест» за 2016 рік, про виділення коштів з резервного кошту Державного бюджету в сумі 30 млн грн та зачитав проект рішення «Про укладення Договору на газопостачання з ПАК «НАК «Нафтогаз України». Він доводив, що краще піти на поступки зараз і отримати нормальну ціну на газ, ніж боротися – і платити в 4 рази більше.
Вчорашні дії і слова багато із кого зі смілянських і черкаських лідерів зірвали маски. Люди побачили, як хто діє в критичній ситуації і зробили свої висновки.

Після гарячих дискусій відбулось голосування. 22 депутати були «за» взяття боргу.
Сміляни кричали «ганьба!». Люди йшли розчаровані. Але на цьому події ще не закінчились. Активісти перераховували голоси і вважають, що результати голосування неправильно озвучили. Багато хто сподівається на міського голову Олексія Цибка, який може накласти вето на рішення депутатів.
Поки що до кінця не зрозуміло, чим це все закінчиться, але настрої в активістів дуже депресивні. Беручи на місто борги, найближчі 10 років можна не чекати розвитку Сміли. Люди виїжджатимуть із цього міста, воно деградуватиме і перетворюватиметься на пустку. Невже це дно?

scroll back to top

Коментарі  

Ігарь
-1 #2 Ігарь 23.11.2018, 16:44
Вибрали з двох зол найменше. Правильне рішення, в данній ситуаціі.
Цитата
едуард
0 #1 едуард 23.11.2018, 14:23
ну, а чого ви чекали від цієї наволочі в депутатських кріслах? вони думають не про нас, не про місто, а лише про себе. тепер будуть нам дороги, тепер буде нам модернізація водоканалу та інше. хер нам шановні Сміляни...... скажіть дякую засранцям яких обрали. з приводу дотацій та субвенцій на погашення боргу то це брехня. відверта та безсоромна. ще не навчило, що вірити політикам в цієї "держави" не можна? то от вам лишній доказ. як же від нас не будуть тікати люди куди завгодно, що б лише в цій країні не жити й не бачити цю брехню.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.