Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

Через безглузде керування смілянське КП «кинули» ще на 12 мільйонів

Сьогодні на нараді з питань ЖКГ обговорювали критичну ситуацію з КП «Смілакомунтеплоенерго», яке має обігрівати місто. Наше комунальне підприємство знову «кинули» на гроші, тепер воно винне трейдерам не 2,4 млн грн, а майже 12 млн грн. Хто в цьому винен і як так вийшло? – розбиралися на нараді.
Депутат Володимир Бердецький, який не дає спуску місцевим владцям і постійно контролює їхню роботу, попросив повідомити для громадськості останні дані щодо суду нашого КП і про сумнозвісну «мирову угоду», яку збирається заключити наша влада із нечесним газопостачальником.
Відео про це можна переглянути на каналі Сміла.ua

 

 

Виявляється, вчора відбулося засідання суду між нашим КП та трейдером «Укргазінтекс», який взяв на себе зобов’язання постачати у Смілу природний газ. У лютому цей постачальник не виконав свої зобов’язання і не поставив газ, тому що у нашого КП не було коштів на предоплату за газ ( у розмірі 17 млн грн, про що ми раніше неодноразово писали).
Пізніше КП «Смілакомунтеплоенерго» перерахувало кошти за газ і в повній мірі розплатилося з «Укргазінтекс». Незважаючи на це, через неврегулювання місячного негативного розбалансу, ПАТ «Черкасигаз» виставило КП «Смілакомунтеплоенерго» ще один рахунок за розбаланс газу – аж 45 млн грн!!!

Відео про це можна переглянути на каналі Сміла.ua

 

 

У березні наш постачальник газу «Укргазінтекс», перекрутивши дані, користуючись різними законодавчими уловками, спеціально відмовлявся брати кошти від КП «Смілакомунтеплоенерго», - так розповіла юрист КП «Смілакомунтеплоенерго». А потім «Укргазінтекс» звернуся до суду з вимогою відшкодування їм боргу у розмірі 2 мільйони 400 тис. грн.
Всього «Укргазінтекс» вимагає від смілянського комунального підприємства окрім 2 млн 400 тис. грн боргу ще майже 8 млн 600 тис грн – нібито за завдані їм збитки, за те, що сміляни перевищили використання природного газу. Та ще 1млн – штраф за невчасно здійснюване розрахування.
У Дніпро на переговори із газовими трейдерами їздила радниця міського голови Ірина Федорова. Вона домовилась про мирову угоду та про те, що КП «Смілакомунтеплоенерго» виплачуватиме 11 млн боргу протягом двох років по 450 тис. грн щомісяця.

Присутніх обурила така мирова угода. Оце домовилися! Ні за що сміляни мають виплачувати якимось невідомим трейдерам такі скажені кошти! Так «домовитись» може кожен. Було б добре, якби наше КП просто виграло суд і заплатило свій борг 2 млн 400 тис.грн.
Потім на нараді почали з’ясовувати, звідки взялися ці трейдери-аферисти і хто притягнув їх у Смілу. Тут депутати Володимир Прусс і Анатолій Голуб почали звинувачувати тодішнього в.о.міського голови Костянтина Синьогуба, мовляв, це він після відвідин Києва і спілкування з депутаткою ВР Оксаною Білозір притягнув у Смілу нікому невідомого трейдера, який і сам не мав газу, а тепер знущається над містом.
Відео про це можна переглянути на каналі Сміла.ua

 

 

Костянтин Синьогуб дав коментар для Сміла.ua, що у той час більше ніхто із трейдерів не хотів співпрацювати із Смілою і довелося купувати газ у того, хто був. І що в цій ситуації більшою мірою винен сам Володимир Прусс і Анатолій Голуб.
Начальник Управління ЖКГ Сергій Чередніченко, слухаючи про поневіряння смілянського КП, був шокований. Він вважає, що тодішнє керівництво міста діяло неправильно і саме підштовхнуло власне КП до збитків, а смілян – у боргову яму.
Відео про це можна переглянути на каналі Сміла.ua

 

 

Суд ще триває. Але всім зрозуміло, що з таким недолугим керуванням, наше місто і далі "кидатимуть на гроші" всі охочі аферисти. На жаль, Сміла тоне в боргах і кінця-краю цьому не видно.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.