Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

 

Ukraine

 

У 14-поверхівці між сусідами розгорілась війна через відключення від ЦО

На нараді з питань ЖКГ виступила голова правління обслуговуючого кооперативу «Орізон», який опікується місцевою 14-поверхівкою. Жінка розповіла, що у будинку 78 квартир. 14 з них вже давно перейшли на індивідуальне опалення (ІО). Ще 18 осіб нещодавно подали заявки на ІО, їм уже надали дозвіл на відключення від централізованого опалення (ЦО).
Люди вже два тижні ходять у КП «Смілакомунтеплоенерго», щоб взяти технічні умови (ТУ) та встигнути провести опалення. Проте в КП їм постійно відмовляють у наданні ТУ, посилаючись на постанову №4, що від ЦО потрібно відключатися всім будинком. Потім дали ще папірець із відмовою, аргументуючи відмову різними наказами, документами та навіть рішенням міської ради.
Тож голова правління прийшла на нараду щоб дізнатись: чим мешканці 14-поверхівки відрізняються від інших жителів Сміли? Чому їм відмовлено у переході на ІО?
«У КП ще пояснюють відмову тим, що у будинку гнилі тепломережі. Так вони й не стануть кращими, якщо люди підуть на ІО. Там є насоси, люди готові заплатити за ТУ і відремонтувати насос. Але ніхто із представників влади і КП не йде до нас ні на які перемовини. Над нами глумляться. Нам ніхто нічого не пояснює», - обурювалась жінка.
В.о. директора КП «Смілакомунтеплоенерго» Валерій Федоренко пояснив, що там досить складна ситуація. У 14-поверхівці залишаються люди, які не зможуть отримувати якісні послуги з теплопостачання. Будинок уже перейшов ту межу, коли можна надавати якісні послуги. Якщо вивід ЦО від’єднається ще 18 осіб – у решти кардинально збільшиться тариф, який не покриє субсидія. Як їм оплачувати комунальні послуги? Що робити, якщо бунтуватиме й інша сторона конфлікту?
«Як і чим платити за комуналку - це особиста справа кожного мешканця. А як бути тим, хто хоче перейти на індивідуальне опалення? Звісно, ті, у кого субсидія, їм вигідне ЦО. Їх все влаштовує. А як бути тим, хто платить всю комуналку без субсидії і хоче мати тепло в квартирі? У цих жителів є на утриманні люди похилого віку, діти, інваліди… Сміляни хочуть жити в нормальних умовах!» - наполягала голова правління «Орізон».
Начальник управління ЖКГ Сергій Чередніченко запропонував зібрати загальні збори і поговорити з усіма мешканцями, вислухати обидві сторони: тих, хто хоче ЦО і тих, хто переходить на ІО. Йому заперечили, що це тільки розсварить сусідів ще більше, ніхто не хоче змінювати свою думку і добиватиметься свого. Конфлікт ще не вичерпаний.

scroll back to top

Коментарі  

Полиграф
+4 #2 Полиграф 21.09.2018, 10:55
Цитую смілянин:
Це коню зрозуміло, чим менше квартир залишиться на ЦО,тим більший буде тариф...


С одной стороны Вы правы. Но с другой нет. В том плане, что люди вообще не должны заниматься такой фигнёй, и людей не должны волновать все эти проблемы! Должно быть нормальное правительство, ЦО и нормальные тарифы. Но это возможно только при социализме, а при капитализме буржуйско-бандитстко-ростовщическом это нереально, поэтому такое и происходит... А раз такая система, значит нынешние люди заслужили это :) Когда докажут обратное и наберутся ума, тогда будет по-другому :)
Цитата
смілянин
+1 #1 смілянин 21.09.2018, 08:48
Це коню зрозуміло, чим менше квартир залишиться на ЦО,тим більший буде тариф. Не потрібно забувати, що колись проектувалось все вмісті будинки, котельні, тому просто розбалансовувать це все не можна. Ну не можнна на ЦО від котельні залишити сто квартир в семи будинках. Для бажаючих перейти на ІО є два варіанти, або придбатижитло в приватному секторі, або взяти на себе всі розходи по переходу на ІО всих тих хто забезпечувався теплопостачанням від існуючої котельні і не згоден , чи немає фінансової можливості встановити ІО. Просто не потрібно умнічать, я знаю, що мешканцям перших поверхів не потрібні ліфти, криші, але без цього не можить буть будинок. А владі не потрібно вдавать з себе великих спеціалістів, просто роблячи потрібно передбачать наслідки.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.