Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Вночі в області випало 13 сантиметрів снігу

Вночі в області випало 13 сантиметрів снігу

Циклон, який завис над Черкащиною зумовив помірні, місцями значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами...

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

У Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей",...

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Наш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Історію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.

Систему

Систему "Безпечне місто" у Смілі вже впроваджено

Працюють більше 80-ти камер відеоспостереження, що встановлені у людних місцях, на в’їздах - виїздах з міста та на перехрестях

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка Юлія Галушка у парі з Наталією Мосійчук для телемарафону записала ексклюзивне інтервʼю із президентом Франції Еммануелем Макроном.

 

Ukraine

 

Проблема водопостачання у Смілі на другому місці, після тепла. На третьому – дороги

Проблема водопостачання у Смілі на другому місці, після тепла. На третьому – дороги
21 лютого члени виконавчого комітету Смілянської міської ради мали зібратися для проведення чергового засідання, але оскільки не набралося кворуму, вирішили провести робочу нараду під головуванням секретаря Костянтина Синьогуба. Найбільше обговорювали проблеми з водопостачанням у місті та ряд аварій і проривів мереж постачання води, які сталися цього дня та напередодні. У зв’язку з аварійною ситуацією та нестачею коштів у КП «Вод Гео», комунальники запропонували членам виконкому збільшити тариф на воду та затвердити графіки подачі води. І взагалі, на цьому виконкомі мали заслухати звіт керівника КП «Вод Гео» про роботу підприємства, проте він не з’явився, бо був на лікарняному, його заступник і головний інженер – перебували на ліквідації поривів. Тому довелося обговорювати проблеми водоканалу поза очі його представників, замість них відповідав заступник начальника управління ЖКГ.

Депутат Володимир Бердецький звернувся до членів виконкому, щоб вони розглянули скарги виборців. Сміляни обурюються, що влітку вдень тиск води різко знижується (очевидно, щоб приватники менше поливали свої городи). Тож жителі багатоповерхівок скаржаться, що у будинках у кранах немає напору, не працюють пральні машинки і бойлери. У місті немає контролю над поливальниками. Влада обіцяла, що вийде на цілодобову поставку води населенню. Цього так і не зроблено. А ще у водоканалі погані ржаві труби. Жителі багатоповерхівок мусять спускати ту жовту ржаву рідину, поки піде нормальна вода. Пити таку воду неможливо.
• Те, що у Смілі досі немає гепатиту – це просто наше щастя, - сказав Володимир Бердецький і звернувся до влади: давайте знайдемо якесь порозуміння.

 

2018 02 22 вода

 

Член виконкому Ілля Слободяник заявив, що КП «Вод Гео» роками обманює смілян. Комунальники закладають в тариф те, що нібито вода у будинки подається цілодобово, що цілодобово працюють оператори, насоси, персонал... І виходить, що рахують воду навіть тоді, коли її немає. Адже насправді частина міста залишається без води.
• Як таке може бути? Хтось отримує воду цілодобово, а хтось сидить без води. А платять всі однаково. І у КП «Вод Гео» ще хочуть підвищити тариф. З року в рік вони закладають у тариф кошти на модернізацію, на купівлю нових насосів. Мені це підтвердив керівник підприємства. Але постійно їх не купують, бо не вистачає коштів. Треба зробити перевірку цього підприємства і залучити контролюючі органи, - сказав Ілля Слободяник.
Обурився з приводу безпідставного підняття тарифу на воду член виконкому Азер Мірзоєв.
• Ми у Смілі постійно з чимось боремось: то за тепло, то за воду. Ми постійно намагаємось спастись, врятуватися. А це тому, що немає плану виходу з кризи, немає стратегії розвитку. На минулому виконкомі ми обговорювали підвищення тарифу. А сьогодні обговорюємо графік подачі води. Якщо таки поганий тиск води, погана її якість, то яка може бути мова про підвищення тарифу! – сказав Азер Мірзоєв.
Думку народного депутата Сергія Рудика щодо цієї проблеми висловила його помічник Лідія Зайва: нардеп категорично проти підвищення тарифів на воду у Смілі. Але за те, щоб знизити тариф на тепло. Він буде максимально допомагати смілянській владі відремонтувати дороги. Відстоюватиме те, щоб у місті зменшили вартість проїзду в автобусах. Також нардеп пообіцяв допомогти придбати камери відеоспостереження, щоб Сміла стала безпечнішою.
Костянтин Синьогуб розповів, що питання водопостачання є дуже важливим, воно стоїть на другому місці після проблеми подачі тепла. Потім важливо займатися ремонтом доріг. У КП «Вод Гео» розробили програму по енергозбереженню та ряд заходів, щоб зберегти підприємство і знизити тарифи. Треба дочекатися виходу керівника, щоб він все докладно розповів. У «Вод Гео» хочуть замінити працівників на автоматизоване обладнання. Якщо цього не зроблять – через 6 місяців наше комунальне підприємство збанкрутує. Тож зараз секретар міської ради відкладе проблеми з теплопостачанням і буде серйозно займатися проблемою налагодження водопостачання у Смілі.

 

scroll back to top

Коментарі  

Архіваріус
+1 #2 Архіваріус 22.02.2018, 15:21
Як швидко змінюються пріоритети ) :
02 ЖОВТНЯ 2016,
Розгул безпритульних собак – це третя за важливістю проблема в Смілі після доріг та освітлення, визнають у міському управлінні ЖКГ.
http://smila-ua.com/index.php/uk/society/1096-society-2016-10-02-3
Цитата
Едуард
+7 #1 Едуард 22.02.2018, 14:59
Сама перша проблема це тупорилі, примітивні та недальновидні люди, а потім все інше......
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Вночі в області випало 13 сантиметрів снігу

19 березня 2024, 13:31

2024 03 19 snigЦиклон, який завис над Черкащиною зумовив помірні, місцями значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.