Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

 

Ukraine

 

У Смілі подружжя Анатолія та Валентини Церковних повінчалося після 50 років спільного життя

 Анатолій Терентійович і Валентина Павлівна Церковні добре перевірили свої почуття. Вони пройшли випробування часом і труднощами життя, народили і відмінно виховали двох дітей та 5 онуків, прожили у злагоді й любові 50 років спільного життя, аж поки наважились на святе Таїнство вінчання.

 

2018 02 21 Церковні


Валентина Павлівна – родом із Костянтинівки Смілянського району, Анатолій Терентійович – аж із села Браілово Жмеринського району. Познайомились, будучи на практиці на цукровому заводі с.Засілля Миколаївської області. Валентина закінчила смілянський коледж харчової промисловості і була направлена на роботу в Засілля, а Анатолій закінчив училище, і його теж направили в це село. Вони жили разом у гуртожитку, але познайомились у кіно. Подруга Валентини запросила її в кінотеатр, але не сказала, що там будуть хлопці. Побачивши один одного, Валентина і Анатолій не розлучалися з того часу ні на день. Це була красива достойна пара. Крізь роки вони пронесли свою красу від щастя та любові, і навіть зараз випромінюють добро і позитив.
Побралися вони 12 лютого 1968 року. Це було скромне комсомольське весілля. Приїхали у Смілу вже подружжям, і кожного року вони святкують дату свого шлюбу.
• Їхній секрет довгого подружнього життя у тому, що вони поважать одне одного, і, звісно, щиро кохають, - розповідає їхня донька Наталя кореспондентові Сміла.UA. - Вони завжди разом. У санаторій – разом, на відпочинок – разом, працювати – разом, навіть на лікування лягають разом.
Валентина Павлівна на два роки старша від свого чоловіка. Вона від природи лідер, керівник. Завжди активна, двічі була депутатом Смілянської міської ради. Два роки тому було вирішено, що коли доживуть до 50-річного ювілею подружнього життя – обов’язково повінчаються. Вони до цього довго йшли. Вінчались усвідомлено.
9 лютого подружжя Церковних повінчалося у храмі, що у р-ні Богдана, вінчав їх отець Василь. Свідками були давні друзі - Марія Олексіївна Костенко та Віктор Олексійович Вонарх. На церемонію прийшли друзі і родичі. Потім відбулося святкування у тісному родинному колі. Дотримувались усіх українських традицій, ламали коровай, були цигани, ряжені.
• Приємно бачити, коли вони разом, від них віє доброта, - говорять їхні діти. – І хоча батьки вже на пенсії, продовжують займатися улюбленою справою – печуть торти на замовлення. Це їхнє давнє хобі. Вони бігають удвох по кухні, то там щось збивають, то замішують, то прикрашають, а коли перетнуться удвох – завжди цілуються. Досі цілуються і люблять один одного. Це прекрасно!

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.