Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

Директор ТОВ «Смілаенергопромтранс» розповів, як забруднює мікрорайон Кут

На громадську раду було запрошено адміністрацію ТОВ «Смілаенергопромтранс», щоб розглянути питання про тарифи цього підприємства. Проте не можна було оминути проблему екологічного забруднення мікрорайону Кут місцевою ТЕЦ ТОВ «Смілаенергопромтранс».

 

2018 01 22 сажа

 

Жителі мікрорайону Кут постійно протестують і скаржаться, що їх засипає отруйними викидами сажі. Від їхнього імені виступила активістка Наталія Дяченко, яка отримала лист-відписку від обласних екологів і була обурена байдужістю посадовців до таких серйозних речей.

 

- Якщо коротко, то екологи дали таку відповідь: у зв’язку із нестабільністю електропостачання відбулося знеструмлення ліній, що спричинило поломку парогенератора на ТЕЦ та відключення обладнання для осадження золи. Те, що сажа сиплеться з неба і жителі змушені це терпіти й страждати – це все просто суто технічна поломка. А насправді цей мікрорайон екологічно чистий, людям немає чого скаржитись, - вважають чиновники. Така відповідь – це неподобство, - вважає Наталія Дяченко. - Шкода смілян, які там живуть. Буде важко їм пояснити, що то все «нормально».


- Люди бачать цю сажу кожного дня три роки підряд. Чому ви досі не можете це вирішити? Ви бхотіли жити там, де вам на голову сиплеться щось чорне? - тож активістка вимагала негайної відповіді від директора ТОВ «Смілаенергопромтранс» Володимира Пилипіва. Той пояснив, що їм дуже складно працювати у Смілі. За добу буває по 10 відключень електроенергії на ТЕЦ. Через це пошкодився фільтр. Працівники зробили все, що могли, але частина сажі все одно вилітає.

 

- Ми 4 рази в цьому році міняли фільтруючі елементи. Мусимо міняти їх на вітчизняні, а вони поганої якості, не витримують навантаження, - розповів директор ТОВ «Смілаенергопромтранс» Володимир Пилипів. - На імпортне обладнання у нас не вистачає коштів. Треба кардинально вирішувати це питання – будувати новий сучасний котел. А це дуже дороговартісна робота. Але ми підійшли дуже близько до вирішення цієї проблеми. Після кінця цього опалювального сезону, ми розглянемо це питання, щоб за літо таки встановити новий котел і щоб більше не було ніяких забруднень. Хоча за нашими даними, ця сажа безпечна, не викликає алергію і захворювання, вона є цінним добривом. Ми стараємось, як можемо. Подаємо смілянам тепло, ніхто не скаржиться на нашу роботу. Ми єдина організація, яка справно працює в тих складних умовах, які є у Смілі й у нашій державі. Треба шліфувати те, що є, впроваджувати нові технології, допомагати розвиватись підприємству, а не критикувати і перешкоджати.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.