Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

 

Ukraine

 

У центрі «Барвінок» цього року пройшли курс реабілітації 140 дітей-інвалідів

Приємно дізнатись, що у нинішні нелегкі часи у Смілі успішно розвивається Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Барвінок». Цей заклад створений більше 20 років тому, і незважаючи на куце бюджетне фінансування, він продовжує працювати, набирати обертів, впроваджувати нові форми лікування та роботи з дітьми.

 

2017 12 03 барв0


Останні кілька років Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Барвінок» очолює Андрій Лисенко. Андрій Олександрович розповів кореспондентові Сміла.UA про те, що цьогоріч повний 6-місячний курс реабілітації пройшли 140 дітей-інвалідів, з них 134 – з міста Сміла, 6 - з району. Результати лікування є. 9 дітей інтегрувалось у 1 клас, 7 дітей – у садочки, покращилось мовлення у 16 дітей, хода – у 8 дітей.

 

2017 12 03 барв1

 


  • Дуже зворушливо бачити, коли дитина, яка перший раз до нас приїхала на візочку, через два місяці вже йде по коридору. Так, з допомогою мами, з підтримкою, але вже йде! Бачачи таке, хочеться ще більше працювати, ще більше зробити для цих дітей, – розповідає директор Центру соціальної реабілітації «Барвінок» Андрій Лисенко. – Позитивних результатів ми досягаємо завдяки роботі нашого злагодженого колективу професіоналів: у нас працює 11 висококваліфікованих медиків, 10 досвідчених педагогів. Вони постійно удосконалюють свої знання, їздять на навчання і тренінги, впроваджують нові методи лікування.

 

2017 12 05 барв   2017 12 05 барв1


У центрі «Барвінок» готуються відкрити бальнеологічне відділення
Щоб зробити процес лікування дітей ще ефективнішим, у центрі «Барвінок» планують відкрити перше у Смілі бальнеологічне відділення. Андрій Лисенко розповідає, що 10 років у закладі стоять без діла дві гідромасажні ванни, ємністю по 400 літрів.

 

2017 12 03 барв2

 


  • Ми перевірили ванни – все ціле, робоче. Тож було вирішено – треба робити бальнеологічне відділення. Правда, довго тривали перевірки, експертизи…, але це того варте. Вже у наступному році буде відкрито цей новий проект, - з ентузіазмом говорить Андрій Олександрович. – Водні процедури, гідромасажі дуже корисні для лікування. Але щоб відділення запрацювало, ми робимо ремонт у приміщеннях, зробимо туалети, роздягалку, розширимо проходи для візочників. Також ще доставимо дві звичайні ванни. Діти розслаблятимуться у воді із солями, відварами трав, і потім масаж та процедури для них будуть ще кориснішими.

 

«Барвінок» розвивається


  • У минулому році ми запровадили підвезення дітей з фізичними обмеженнями. Наш мікроавтобус збирає дітей, відвозить на процедури, а потім розвозить по домівках. Батьки нам дуже вдячні за це, - розказує директор Центру. – А ще для профілактики грипу та інфекцій ми безкоштовно видаємо ліки та вітаміни. Також впроваджуємо нові цікаві вправи для реабілітації дітей, наприклад, бісероплетіння, малювання піском і т.ін.

2017 12 03 барв


Продовжуються ремонтні роботи. Цього року у приміщенні «Барвінку» поставили ще 10 енергозберігаючих сучасних вікон, зробили поточний ремонт педблоку і коридору. Тут все прибрано, чисто, подвір’я заметене, все пофарбоване, зроблено зовнішнє освітлення. Андрій Лисенко називає себе господарником і дуже дбає про розвиток та комфорт у Центрі. Підтримувати порядок йому допомагає колектив із 20 техпрацівників, які є чудовими майстрами, вміють все робити і хочуть працювати для дітей.


  • Я дуже вдячний своєму колективові за підтримку і бажання працювати. У минулому році нардеп Сергій Рудик надав нам фінансову підтримку. За ці кошти ми замінили аж 43 вікна. А вікна у нас великих розмірів. Відкоси на вікнах робили власними силами, завдяки цьому значно зекономили гроші. Якби ми наймали робітників – то встановили б 34 вікна, а так власними силами поставили на 11 вікон більше, - говорить Андрій Лисенко.

2017 12 03 барв3

 

Фінансування закладу
Центр «Барвінок» фінансується з місцевого бюджету. Але ремонти тут роблять своїми силами і за власні кошти. Мають трохи грошей, які заробляють на здачі в оренду приміщень. 50% прибутку від оренди йде у міський бюджет, 50% – для потреб Центру. Також допомагають спонсори, депутати, підприємці, за що колектив закладу та маленькі вихованці всім дуже вдячні.


  • 3 грудня – День інваліда. З цієї нагоди у нас буде велике свято. Ми зробимо циркову виставу, концерт, будуть конкурси, подарунки, призи, прийдуть гості, - ділиться задумом Андрій Лисенко. – Щоб зібрати кошти на подарунки, я зателефонував до надійних перевірених друзів Центру. І вони не відмовили. Ми щиро вдячні меценатам за підтримку.

Плани на майбутнє


  • У мене є певні цілі. Мій стиль життя такий: треба дбати, щоб кожен день пройшов не марно, типу минув, та й добре. Потрібно ставити мету й завдання на кожен день і чітко йти до своїх цілей, - переконаний молодий енергійний директор-господарник Андрій Лисенко. Він вважає, що все зробити реально, тільки треба працювати.


У найближчих господарських планах – дбати про підвищення температурного режиму у приміщеннях закладу, утеплювати фасад, переробляти дах. А з точки зору реабілітації дітей-інвалідів – теж багато планів і задумів, зокрема, впровадження нових прогресивних і сучасних методів лікування, нових комплексів вправ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.