Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

Знизити податки та організувати народні дружини – перші плани новообраного секретаря

Вчора депутати обрали секретарем міської ради Костянтина Синьогуба. Він не уникав відповідальності, виявив готовність взяти на свої плечі тягар управління містом, тож відразу вийшов на трибуну і коротко розповів про себе.

 

2017 11 21 син


Костянтин Синьогуб народився 16 січня 1976 року, вчився у смілянській школі №4, потім вступив до Смілянського технікуму харчових технологій, після закінчення - продовжив навчання у Національному університеті харчових технологій.


Повідомив, що має ще дві вищі освіти: у Черкаському інженерно-технологічному інституті вивчився на економіста, а в Національній академії державного управління при Президентові України у м.Київ - на магістра державного управління. Має 15 років досвіду роботи у державній службі, з яких 13 років пропрацював у податковій службі.


Почав вивчати податкову службу у м.Кропивницький, працюючи інспектором, зараз очолює Смілянську об’єднану державну податкову інспекцію. Під його керівництвом Корсунь-Шевченківське, Шполянське, Кам'янське та Городищинське відділення.


Сімейний стан - неодружений.
- Я маю достатньо досвіду і знань, бачив кращий і гірший досвід, ніж у Смілі, - сказав Костянтин Іванович у своїй першій промові. – Розумію, що прийшов не на рік, не п’ять років, а на декілька місяців, до виборів міського голови.


Вважаю, що не можна узурпувати владу, щоб на посаді секретаря і міського голови була одна особа. Готовий взяти відповідальність за наше місто.
Зараз основне – стабілізувати життя у Смілі в усіх сферах, починаючи з опалювання. І хоча опалення вже ввімкнули, але це ще тільки початок сезону, і відчуваю, що попереду ще багато проблем. Велику увагу потрібно приділити ремонту доріг… та за все, що не візьми – з усім у нас проблеми.


Я знаю, що Верховна Рада призначить вибори міського голови у Смілі на цю весну – значить керуватиму всього кілька місяців. Але й за цей час покладу основу для подальшого розвитку нашого міста. Маю дуже багато ідей і пропозицій у всіх напрямках. Єдине – мені потрібна підтримка громади та депутатів.


У першу чергу вирішуватиму «зимові питання», найголовніше з них – бюджет на наступний рік. Це буде бюджет стабілізації та розвитку. Планую звернути увагу на підприємців та підприємства Сміли. Треба зробити все, щоб бізнес хотів розвиватись у нашому місті. Для цього потрібно зменшити податки. Так, перший рік ми трохи втратимо у бюджеті, але якщо бізнесмени хотітимуть зареєструватися саме в Смілі, - у майбутньому ми виграємо робочими місцями і податками.


Переконаний, що у кожному напрямку життєдіяльності міста має бути конкретна програма розвитку на 5 років. І не просто план на папері, а конкретні дати, щоб люди розуміли куди ми йдемо, відчували позитивні зміни.
Колеги знають, що я працюю без обідньої перерви, особисто вирішую кожне питання, з яким до мене приходять люди, тож буду багато працювати.

 

Присутні у залі встигли задати кілька запитань. Спершу, депутати цікавились ставленням нового секретаря до ситуації з Енергоінвестом.

- Завдяки смілянам про сумнозвісний Енергоінвест знає вся Україна, - відповів Костянтин Синьогуб. - Це їхній останній опалювальний сезон. Вони вже навіть на олівці у Володимира Гройсмана. Смілі потрібно робити власне комунальне підприємство і потурбуватись, щоб багатомільйонні борги не переклали на місто.


Смілян також цікавило питання про ріст злочинності і роботу з правоохоронними органами.
- Щодо правопорядку – пропоную взяти приклад із Шполи, де є народні дружинники, - запропонував Костянтин Іванович. – У нормальних містах міський голова контролює роботу силовиків. Там заведено такий порядок: щотижня у міській раді збираються представники силових структур, доповідають про свою роботу, і спільно вирішують всі питання з місцевою владою. Хочу ввести у Смілі цю нову практику. Міська влада повинна контролювати хід кожної важливої справи, якщо щось не так – виносити це на розгляд громадськості. А нашу громаду знають і бояться по всій Україні.

 

Також присутні на засідання сесії просили Костянтина Синьогуба частіше звітувати перед громадою про свою роботу і про діяльність депутатів.
- Я збираюсь щомісяця зустрічатися з громадою, залучати професіоналів і доповідати про розвиток кожного напрямку. Це європейський досвід, до якого ми маємо йти. Всі важливі міські питання будемо приймати на громадських слуханнях, - пообіцяв Костянтин Синьогуб і отримав гучні оплески залу на свою підтримку.

 

Люди запитали новообраного секретаря про його майбутню команду і про заступників, бо сам він не потягне такий об’єм роботи.
- У провалі опалювального сезону, у недоліках ремонту доріг і у проблемах з ЖКГ – винен навіть не Федоренко, а його заступник Риджанич, - сказав Костянтин Іванович. – Я поставлю своїх заступників, відомих громадських діячів, але поки що рано говорити, хто це буде. Хоча першого заступника О.Гончаренка я б залишив. Адже зараз головне стабільність у місті, спокійно почати новий фінансовий рік. Гончаренко за рік роботи розібрався у цьому напрямку. Вважаю, що увесь виконком повинен піти у відставку.

 

Після промови і відповідей на запитання, Костянтин Синьогуб ще раз подякував за довіру. Він повідомив про свої наступні кроки. Зараз він ще є начальником податкової. Але відразу після сесії із депутатським рішенням поїде в область, напише заяву і потім поїде у Київ, щоб в.о.ДФС України написав наказ про його переведення на посаду секретаря міської ради. Потім пообіцяв провести прес-конференцію, на яку запросив усіх жителів Сміли.

scroll back to top

Коментарі  

роман
0 #1 роман 21.11.2017, 21:09
удачи,терпения,мудрости!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.