Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

Наша область будує фортифікації на сході країни

Наша область будує фортифікації на сході країни

Для наших оборонців та їхнього захисту Черкащина продовжує відповідально виконувати завдання Президента України і будує фортифікації на сході...

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Південний циклон зробив істотний внесок у скарбницю опадів для Черкащини. За 25-ніч 26 березня випало 12-39 мм, а це 32-100 % місячної норми.

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

З 22 по 24 березня в Києві проходив "Кубок Валерія Лобановського 2024" серед дітей 2015 р.н. Всього в змаганнях взяли участь 28 команд, які булм...

 

Ukraine

 

Якщо хочемо позбутися ТОВ «Сміла Енергоінвест» - доведеться мерзнути і боротись

Сьогодні, 28 жовтня, біля Будинку рад відбулось народне віче. Очільники міста вийшли до людей, щоб обговорити ситуацію, яка склалася з початком опалювального сезону, прозвітувати про свої дії та відповісти на запитання містян.

 

2017 10 28 виче

 


В.о.міского голови Віктор Федоренко розповів людям, скільки всього зроблено нинішньою владою, щоб вирвати місто з лап Енергоінвеста та відродити комунальне підприємство. Вже пророблена велика робота і відступати назад не можна. Але ще є ряд проблем. Енергоінвест не віддає смілянам котельні, паспорти на них, та ще й познімали плати з газового обладнання.


Незважаючи на чисельні перешкоди, міська влада обіцяє боротися й далі з Енергоінвестом, але для цього необхідна підтримка населення і всіх депутатів. Смілянам доведеться потерпіти і померзнути в квартирах, поки влада урегулює всі питання з початком опалювального сезону. Віктор Федоренко чітко висловив свою позицію: він прагне, щоб містянам дали тепло, та зробить все для того, щоб на місто не вішали боргів.


Проте сміляни, у яких мерзнуть діти, вже не вірять ніяким обіцянкам. Вони звинувачували владу у тому, що боротьбу з Енергоінвестом потрібно було розпочинати раніше, не дотягувати до холодів. Також боротьба має бути відкритою, прозорою, зрозумілою людям. Тому що у ЗМІ існує багато різноманітної інформації, зокрема, про якісь таємні договори, про те, що смілян все одно змусять виплачувати чужі борги. До того ж жителям Сміли не подобаються надто високі тарифи – найвищі в Україні – за ще неотримане тепло.


Поки громадськість вирішувала на віче, що робити далі, у ТОВ «Сміла Енергоінвест» готуються до повторних візитів на котельні, забарикадовуються, заварюють двері, щоб ніхто не міг туди потрапити. Заступник міського голови Олександр Риджаніч оприлюднив інформацію, що з Дніпропетровської області приїхали близько сотні тітушок, які допомагатимуть Енергоінвесту відстоювати їхні позиції.


Член виконкому Віктор Овчаренко наполягав, що громада повинна робити якісь кардинальні рішучі дії, щоб про смілянську проблему почули і на неї звернули увагу керівники держави та допомогли її розв’язати. Боргами Енергоінвесту повинні займатися правоохоронні органи і силові структури, а не прості сміляни.


Люди, які прийшли на віче, були схвильовані і обурені. Який результат зібрання? Що робити далі? – питали жіночки із натовпу. В принципі, сміляни вже були дуже сердиті і готові йти на залізницю чи громити офіс того злощасного Енергоінвесту. Але віче раптово закінчилось, всі почали розходитись.


Боротьба з Енергоінвестом продовжується. А поки смілянам доведеться мерзнути, чекати тепла та захмарних рахунків.

scroll back to top

Коментарі  

Людмила
+5 #8 Людмила 02.11.2017, 11:27
Дуже цікаво було дивитися, як на зустрічі з Федоренком і йому подібними мовчали директори шкіл та завідуючі садочків. Хто з низ встав и сказав, що діти мерзнуть? Ніхто. Чому начальник управління освіти Незнанова мовчала? Чому начальник відділу освіти Яцина мовчала? Бояться за свої посади. Відкрийте декларації цих чиновниць, вони не бідно живуть. Яцина навіть має 9808 тис грн доходу від надання майна в оренду, а Незнанова навтіь не вкзала суму своєї пенсії. Вже давно потрібно в школах тасадочках встановити індивідуальне опалення.
Цитата
Валентина
+1 #7 Валентина 31.10.2017, 18:44
За що голосувати???
За те, щоб борги на Смілян повісили? За що?
Цитата
Олена
+3 #6 Олена 30.10.2017, 21:43
Овшорна тов Смілаенергоінвест розумним людям зрозуміла, як піявка на тлі таких невеликих міст як Сміла, де за допомогою так званих її кризових менеджерів рулять виключно, як вори в законі, прикриваючись парасольками чи то облгазів чи інших.Ця так звана піявка винна облгазу.От вони хай і вимагають з неї борг у суді.А місто і населення,яке справно платить за тепло тут нідочого.А депутати обрані містянами зобов'язані ходити на сесії і голосувати та вирішувати питання у сесійній залі,щоб громада знала хто є хто.
Цитата
Активіст
+6 #5 Активіст 29.10.2017, 16:34
Петре! Спустися на землю! Не Федоренко запустив злодіїв ТОВ " СмілаЕнергоінвест" в Смілу. Федоренко бореться за його вигнання з міста, а депутати, які куплені ТОВ"Смілаенергоінвест" кришують цих злодіїв.
Цитата
Людмила
+12 #4 Людмила 28.10.2017, 22:54
Де ж одіозна очільниця віддлу освіти пані Яцина, де її директори шкіл та завідуючі садочків? В школах та садочках собачий холод, діти сидять одягнені. Яцина не захищає дітей, вона тільки на засіданні міськвиконкому може сперечатися з Бобошко за приміщення колишнього ліцею. Дітям в школах та садочках треба тепло, а не приміщення колишнього ліцею. І це європейська освіта?
Цитата
Петро
+11 #3 Петро 28.10.2017, 19:29
Як солодко співає Федоренко, що аж народне віче зібрав!!!
У чому проблема??? Що Федоренко не може потрапити на територію підприємства з яким міська влада веде спільну діяльність? Просить підтримки Смілян?
Де його синок з обдолбаними своїми тітушками??? Не вже не по зубам їм потрапити на підприємство Смілаенергоінвест? Чи вони тільки хоробрі боротися з смілянськими активістами?
Що кишка тонка?
Нехай бере свого синка, його тітушок і вибивають паспорти на котельні, а сміляни тут нідочого)))
Цитата
Ірина Хроменко
+15 #2 Ірина Хроменко 28.10.2017, 18:47
У ситуації, яка склалася, винна тільки влада. Простим людям, за великим рахунком, абсолютно байдуже, хто опалює їхні домівки - приватне підприємство чи комунальне. Головне, щоб у оселях було тепло. Нема тепла - "двійка" за роботу міській владі, яка мала урегулювати всі проблеми до початку опалювального сезону. Справджується те, про що попереджав Дмитро Гордон у одній із телевізійних програм. Цитую:"Люди, будьте готові до різного роду катастроф, так як влада (на всіх рівнях) не здатна виконувати свої прямі обов'язки - забезпечувати лад в країні. За складенням корупційних схем їй ніколи серйозно займатися державними справами".
Цитата
Едуард
+13 #1 Едуард 28.10.2017, 16:52
Якщо хочете позбутися..... Доведеться боротися.... Сказано правильно! Залишилося розібратися кого позбутися і з ким і за що боротися.....
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.