Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

 

Ukraine

 

Черкаський суд виправдав розшукуваного екс-губернатора Сергія Тулуба

2017 08 09 тулуб

 

«Дочекалися: Героя Кучми-Януковича виправдано?! Вчора прокурорські розповіли історію приїзду на Черкащину одного з найближчих соратників Януковича - Тулуба.
"Професійні" правоохоронні органи та "чесні" суди не знайшли й натяку на злочинні й незаконні дії вугільного мафіозі, колишнього очільника Черкащини та співвласника мисливських угідь Януковича в Сухолуччі?!», – обурюється на своїй сторінці у Фейсбуці виходець із Черкаського краю Микола Томенко.
Як розповідають, веде далі пан Микола, Сергій Борисович особисто ознайомився з документами про його повну чесність та непідсудність на території України та почаркував зі своїми колегами по колишній владі області.
Розповів, що втомився відпочивати і літати між своїми "чесно" заробленими віллами і будинками в Іспанії, Криму та під Москвою, мовляв, хочеться йому вже й до влади повернутися.
У своєму пості Микола Томенко також нагадує, що за час керівництва Черкащиною Тулуб привіз з собою цілий десант донецьких та обклав "податками" і мертвих і живих і ненарожденних...
Один бізнесмен, наголошує, розповідав йому, що якби нинішні очільники області та місцеві поміщики - вони ж депутати ВР та обласної ради –заплатили на підтримку армії скільки вони платили в офіційний і в неофіційних фонди Тулуба, то українські військові були б краще укомплектовані, аніж натовці.
«За час "донецької окупації" Черкащини від тиску та погроз передчасно відійшли на той світ кілька відомих керівників господарств. Жорстоке побиття молоді біля ОДА Луганською міліцією, яку викликав наляканий Тулуб, залишилося теж нерозкритим, як і десятки інших злочинів», – констатує Микола Томенко.
І виказує думку, що прокурорам, суддям та поліції не зарплати треба збільшувати, їм би совісті і честі побільше.
«А місцева влада що ж робить - запитаєте? Нічого - дивиться на "торгуючий та заробляючий" владний Київ і "потихеньку" земельку скуповує та бюджетні гроші ділить.
Навіщо їм бороться з тулубами, бо як ті знову до влади прийдуть треба буде ж знову в їхні фонди гроші здавати та прославляти "'славних синів Черкащини"», – гнівно підсумовує Микола Томенко.
Нагадаємо, що, як повідомляє черкаське інтернет-видання «Інфоміст», днями гуманні черкаські суди вирішили не обмежувати "право на пересування" екс-губернатора Сергія Тулуба в Україні та зняли арешт з його "козирних" земель в Київській області.
І це при тому, що ще 24 лютого 2014 року колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу було оголошено про підозри за 3 "кримінальними" статтями: за частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю), частиною 2 статті 191 (незаконне одержання матеріальних благ або вигід майнового характеру у значному розмірі за виконання чи невиконання будь-яких дій з використанням службового становища), частиною 1 статті 364 (зловживання владою).
Наступного дня, 25 лютого, слідчим суддею задоволено клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного Тулуба. При цьому всі зазначені підозри і клопотання звучали, коли за головним регіоналом області і слід пропав.
За інформацією ЗМІ, Тулуб покинув облюбовану ним Черкащину ще 21 лютого, при цьому написавши заяву про звільнення з посади очільника області.
Сергія Борисовича було оголошено в міжнародний розшук. З роками постреволюційний пил почав осідати, а з ним танули і кримінальні справи проти одіозного екс-губернатора, що в той час вигрівався на сонці чи то Марбельї, чи то Мадейри, чи то і Криму.
У квітні 2014 та в листопаді 2016 року прокурорами були внесені постанови про закриття кримінальних проваджень по діяннях Тулуба: зокрема, щодо зловживання владою та замаху на привласнення 600 тис. грн. бюджетних коштів.
Своє продовження в матеріалах досудового слідства отримала лише історія з використанням службового транспорту, та й вона, схоже, близька до свого фіналу.
У міжнародному розшуку екс-губернатор пофігурував лише кілька місяців, уже 6 травня 2014 року Тулуб був "знятий" звідти.
У лютому 2016 року у Нацполіції повідомили, що Сергій Тулуб перебуває у державному розшуку. Проте станом на сьогодні в базі розшуку МВС "Особи, які переховуються від органів влади" персона екс-губернатора відсутня.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.