Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

 

Ukraine

 

Директор школи №16 звинуватила владу в нечесній грі

Надзвичайно емоційним та хвилюючим був імпровізований виступ директорки ЗОШ №16 Марини Крутько на нещодавній сесії міської ради.
Жінка з сесійної трибуни розвінчала міф про економію коштів та висловила претензії до нинішнього керівництва управління освіти та керманичів Сміли, звинувативши їх в небажанні захищати інтереси освітян.

 

2017 04 01 крут


Пані Марина зазначила, що її школа на сьогодні наповнена на 70 відсотків. Тут навчається 230 дітей в денних та вечірніх класах. Зокрема, багато дітей із девіантною поведінкою, від яких відмовилися інші школи міста.
Гучними оплесками зустріла вщерть заповнена сесійна зала Будинку рад слова пані Крутько про те, що заступник начальника міського управління освіти Марія Яцина говорила «неправду» про об’єднання шкіл №16 та №10.
Ніякої економії в такому злитті Марина Крутько не бачить.
– Школа знаходиться в мікрорайоні «Кут». Із цього мікрорайону в нас навчається 87 дітей. Щоб дійти до школи, їм треба пройти півтора-два з половиною кілометри. Якщо зараз приєднають шістнадцяту школу до десятої, то цим дітям потрібно пройти ще півтора кілометра – перейти залізницю, перейти два неврегульованих переїзди, перейти вокзал, де велика скупченість автобусів і машин. Батьки проти того, щоб закривалася наша школа! – наголосила пані Марина.
Вона із сарказмом нагадала і міським керманичам, і начальнику управління освіти Наталії Незнановій, що за дев’ять років на посаді директора ЗОШ №16 ні копійки не надійшло з міської казни – ні на ремонти, ні на парти, ні на двері. Взагалі влада забула за їхню школу – вважає пані Крутько.
– На жодну парту, на жодні двері, на туалет, спальні й усе інше з місцевого бюджету коштів шістнадцятій школі не виділялося. Це крик душі всього трудового колективу, батьків, учителів і мене особисто. Це приниження мене як людини, як директора й керівника!
Батьки та вчителі ЗОШ №16 гаряче підтримали виступ свого директора. На адресу очільників Сміли пролунала нищівна критика.

 

2017 04 01 крут1   2017 04 01 крут2


Як не дивно, але ні пані Незнанова, ні пані Яцина чомусь не спромоглися спростувати звинувачення пані Крутько. Промовчали й міські керманичі.
До речі, пані Марина згадала і про плитку на подвір’ї школи №3-колегіуму, на яку пішли шалені гроші – а в той час у ЗОШ №16 не було нормального туалету. Не перепало школі й комп’ютерного класу.
На сьогодні все в школі робиться за кошти батьків, які охоче допомагають навчальному закладу.
Та найголовніше питання – а чи справді буде економія бюджетних грошей, як стверджують можновладці?
– Що буде з будівлею – питання. Її треба опалювати, охороняти. Колись пан Федоренко сказав, що там будуть спортивні гуртки. Якщо там будуть гуртки, то в чому полягає економія? В тому, щоб виселити двісті тридцять дітей і тридцять вчителів і пустити гуртки? Незрозуміло. Кому потрібна ця будівля? Незрозуміло. Де чіткий план відносно цієї будівлі? Теж незрозуміло. Що буде зі мною як керівником? Незрозуміло. Що буде з моїми колегами? Незрозуміло… У нас між школами дуже велика конкуренція. І вона не завжди чесна. Так, у вас кращі показники, бо ви ліцей чи гімназія. У вас відібрані діти. А до мене йдуть ті, з ким не справилися в інших школах, хто псує показники. А мій колектив справляється з цими дітьми… То скажіть мені, до яких же пір це місто буде перетворюватися в руїни? Говорити треба чесно! Якщо дійсно є економія – доведіть... – запропонувала керівникам міста Марина Крутько.
Але відповіді не дочекалася.
Нагадаємо, що депутатська більшість у міській раді дружно проголосувала за злиття ліцею і школи №5 та приєднання школи №16 до ЗОШ №10.

Вадим НІКІТІН

scroll back to top

Коментарі  

Марко Хмиз
0 #4 Марко Хмиз 03.04.2017, 14:10
очевидним є те, що слова Федоренка розходяться з діями його та провладної більшості (так званої групи "Сміляни"). часто, його слова варто сприймати з точністю до навпаки: "я роблю в інтересах громади", "подивіться, скільки ми зробили" і т.д. нинішні керманичі Сміли слухняно виконують "плани оптимізації", які спускають згори, не борючись за інтереси містян. вони відстоюють лише свою інтереси. нині у місті - влада бариг і негідників.
Цитата
Лариса
0 #3 Лариса 02.04.2017, 09:15
Действия и речи наших властей - "совок обыкновенный неумирающий"! "Целесообразность, экономия" и другие общие слова. Мнение родителей(всех!!!)и работников школ никого не интересует. Все решили в кулуарах. И бороться за свои интересы у нас могут далеко не все. Печально..
Цитата
олег
0 #2 олег 02.04.2017, 08:53
Ось і чітка відповідь, чиї інтереси відстоюють ті 19 депутатів. Батьки учнів, колектив школи, обирали цих депутатів, вправі заслуховувати їх звіти, вправі відкликати. Багато розуму не потрібно, щоб закривать. Вони очевидно не розуміють, що така їхня псевдо опіка, викликає в більшості ненависть, що є дуже страшним.
Цитата
Ірина
+12 #1 Ірина 01.04.2017, 19:37
Це був блискучий виступ,видно,що людина турбується за дітей та вчителів.Управління освіти і депутати ведуть нечесну гру,рішення прийнято з порушеннями,проект не пройшов профільну комісію.Людям відкрито нічого не розказують,тільки співають "всьо будет ХАРАШО".А дапутати просто тупо проголосували,навіть не намагаючись розібратись.Бо нащо воно їм?Їх і так непогано годують.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.