Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

Наша область будує фортифікації на сході країни

Наша область будує фортифікації на сході країни

Для наших оборонців та їхнього захисту Черкащина продовжує відповідально виконувати завдання Президента України і будує фортифікації на сході...

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Південний циклон зробив істотний внесок у скарбницю опадів для Черкащини. За 25-ніч 26 березня випало 12-39 мм, а це 32-100 % місячної норми.

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

З 22 по 24 березня в Києві проходив "Кубок Валерія Лобановського 2024" серед дітей 2015 р.н. Всього в змаганнях взяли участь 28 команд, які булм...

 

Ukraine

 

Члени сімей загиблих ветеранів війни втратили право на безкоштовний проїзд у міських автобусах

Днями на адресу редакції нашого сайту надійшов лист від членів сімей загиблих учасників війни. Ось що вони пишуть, сподіваючись на підтримку журналістів нашого видання.
«Ми особи, які мають пільгову категорію «Член сім'ї загиблого (померлого) учасника війни». На нас поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України з 01.01.2016 року забезпечення безоплатного проїзду в громадському транспорті міського сполучення залежить від органів місцевого самоврядування, тобто фінансується з міського бюджету.
Раніше, багато років поспіль, наша пільгова категорія мала право на безоплатний проїзд в громадському транспорті міського сполучення всіх форм власності – чи то державне АТП, чи то приватний перевізник. Ми, жителі м. Сміла, мали право на безоплатний проїзд не тільки в пільговий день, а кожен день протягом тижня. Це автобуси № 30; № 17; № 48; № 39; № 49; № 3; № 5 і т.д.
Починаючи з 2016 року, органи місцевого самоврядування м. Сміла Черкаської області самовільно, цинічно порушуючи норми чинного законодавства, всі норми етики та моралі, позбавили нашу пільгову категорію на право безоплатного проїзду в громадському транспорті міського сполучення, не профінансувала їх з міського бюджету.
Наші чоловіки, батьки наших дітей, віддали своє життя під час виконання службових обов’язків, а чиновники Виконавчого комітету Смілянської міської ради нас навіть лишили права на безоплатний проїзд в громадському транспорті!!!
Всі пільги, які є, вони віддали тільки сім'ям загиблих учасників АТО, а на нашу категорію грошей не виділили, сказавши, що наші загиблі чоловіки для них не герої, а герої тільки загиблі учасники АТО.
Ми писали відповідне звернення до керівників м. Сміла з проханням забезпечити нашій пільговій категорії «Член сім'ї загиблого (померлого) учасника війни» право на безоплатний проїзд в громадському транспорті міського сполучення, тобто профінансувати їх з місцевого бюджету, як це роблять всі інші міста Черкаської області. Але цього зроблено не було і ми змушені витрачати майже останні грошові кошти на оплату проїзду в міському транспорті!!!».
За роз’ясненнями ми звернулися до міського управління праці та соціального захисту населення. І отримали офіційну відповідь на лист наших читачів.
«Питання, порушене у Вашому зверненні щодо безоплатного проїзду у міських автобусах загального користування пільговикам за категорією «член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни», уважно розглянуто спеціалістами управління праці та соціального захисту населення.
Повідомляємо, що відповідно до Закону України від 28.12.2014 року №76-VIII внесено зміни у Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – з статті 15 виключено пункти 7 та 18. Тому з 01.06.2015 року пільговики за категорією «член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни» втратили право на безкоштовний проїзд у міських автобусах загального користування та безплатний проїзд один раз на два роки (туди й назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом незалежно від наявності залізничного сполучення або проїзд один раз на рік (туди й назад) вказаними видами транспорту з 50-процентною знижкою.
У міських автобусах Ви можете скористуватись безоплатним проїздом відповідно до категорії, яка дає на це право: пенсіонер за віком, інвалід загального захворювання та ін.».

scroll back to top

Коментарі  

Оксана
+1 #1 Оксана 06.12.2016, 18:04
Сором, вдовам не фінансується безкоштовний проїзд, зате виділяють кошти на плитку для школи № 3, на ремонт для школи № 4, на ремонт бульвару Бобринського.
Очільники Сміли та працівники управління праці та соціального захисту населення не подумали, що не всі вдови, які мають вказані пільги пенсіонери за віком або інваліди загального захворювання. Вони всі просто не знають, що таке життя вдови.
Невже не можна знайти кошти на оплату їхнього проїзду у міському транспорті. Адже інші міста Черкаської області знайшли кошти. Очільники Сміли як завжди про людей, а тим більше про вдів не думають, а думають тільки про себе.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.