Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

Цибко злякався чи показав свою принциповість?

2018 07 19 сесия1

 

Як ми вже повідомляли, не відбулось засідання сесії міської ради. Депутати знову поділились на два табори: одні підтримували і захищали Олексія Цибка, переконуючи, що у таких жахливих умовах тиску нормально працювати не можна. А інші – глузували з його дій.
«Наш мер злякався і згадав своє минуле, про ті події дворічної давності, коли його знімали з посади. Він злякався, що це знову повториться. Він надто боязкий як для мера, надто тримається за своє крісло» - вважають деякі депутати, зокрема, Віталій Федун та Андрій Старіков.
Депутат Роман Хоменко із трибуни заявляв: «Вихід Цибка – це саботаж з боку влади. На сесію прийшли представники смілянської громади, люди відпросилися з роботи, згаяли свій час. Не можна ігнорувати думку народу. Сьогодні прийшли жителі села Яблунівка, працівники СКП «Комунальник», медики, які вимагають виплати зарплати. На сесії повинно було розглядатися важливе бюджетне питання. Але міському голові важливіший склад виконкому, аніж проблеми людей. Олексій Цибко повинен проводити сесію і виконувати свої обов’язки, за які отримує зарплату. А він знову це не робить».
Громадська активістка Наталія Дяченко так прокоментувала цю ситуацію: «Я вважаю, що поведінка мера свідчить про боязнь смілянської громади. Якщо він відкритий, якщо йому дійсно немає чого приховувати – він навпаки повинен бути зацікавлений в проведенні сесії, у відвертості. Нацкорпус – це хлопці, які допомагають жителям Сміли, які стояли поруч з активістами взимку і не дали смілянам замерзнути. А Олексій Цибко їх боїться. Ще він боїться, що рішення, які будуть прийняті на сесії, будуть не на його користь. Також хочу сказати, що одним із людей, кому вигідний цей безлад є Віктор Федоренко, він сидить і тихо посміхається. Тим часом Олексій Цибко має або піти і написати заяву на звільнення, або сісти і провести сесію. Це моя думка».
Простий житель Сміли та активний громадянин Іван Дзюбко, який завжди відвідує сесії міської ради і цікавиться місцевою політикою, має таку думку: «Цибко сам спровокував таку ситуацію. Йому треба було розпочати сесію і спокійно її проводити. Ну то й що, що у залі представники Нацкорпусу. Вони нікому тут не заважають, мають право бути присутніми».
Прихильники Олексія Цибка переконані: «Смілянська міська влада повинна працювати. Але не в такому бардаку. Бардак ніколи не сприяє ухваленню правильних рішень. Дії активістів і Нацкорпусу – це цілеспрямована дестабілізація ситуації в місті. Вони просто не дали працювати міському голові».
Депутати, які підтримують Олексія Цибка, говорили, що поведінка Нацкорпусу – це сучасний бандитизм. Якщо вони хочуть блокування, бійок, воювати – хай їдуть на передову і показують там свою силу. Що нібито якби не тиск на мера, він нормально б провів сесію і всі питання були б розглянуті.
Проте більшість у залі постійно скандувала: «Працювати! Працювати!». Люди вимагали проведення сесії або відставки міського голови, тому що зраз не час показувати свої нерви, потрібно ставати і вирішувати нагальні питання міста. Ще активісти кричали, що поліція, яка охороняла Олексія Цибка від представників Нацкорпусу, має захищати народ, а не владу.
Після кількох годин блокування, коли деяким людям вже ставало погано від нестачі повітря у душному залі, представники Нацкорпусу випустили міського голову і сміляни розійшлися. Коли буде проводитись наступне засідання сесії – повідомлять пізніше.

scroll back to top

Коментарі  

Олег
+6 #5 Олег 22.07.2018, 13:36
Що в Смілі забули Євгенія Гладир та Наталія Дяченко разом з шукачем пригод Рубановським? Вони жителі інших міст. Яка відношеня жителі інших міст мають до Сміли? Нехай куртизанять в своїх містах.
Цитата
євген
+9 #4 євген 21.07.2018, 13:57
Хто така дяченко ??? мене дивує ци питання. це особа, яка нічого крім як гавкотні не вміє та не знає. тісно співпрацює з таким же народним зас..... Хоменком Р, який, як відомо, має неприязне відношення до Цибка. все. про що вести мову далі??? в цій історії мене дивує позиція т.з.в. поліції. шановні працівники поліції, як можна кваліфікувати Ваші дії коли в сесійній залі стоять клоуни, яких слід було гнати на.... три букви та прямо вказують міському голові, що треба робити та які рішення приймати???? чому купка проплачених скажених собак - активістів керує процесами в місті, а ви, як захисники порядку, нічого не робите. ??? чи може слабо ?????
Цитата
Яна
+10 #3 Яна 20.07.2018, 23:06
Активістка Наталія Дяченко де офіційно працює, що постійно не на роботі? Вона прописана в м. Черкаси, то нехай наводить порядок в Черкасах.
Цитата
Сергій
+15 #2 Сергій 20.07.2018, 18:35
Цибко повів себе достойно! Молодець! як належить міському голові!
Сильно хоробрі ці бандити толпою нападати!
Я думаю, якби вони всі по одинці предявляли претензії Цибку відповідь отримали, це точно!
Цитата
Ірина
+15 #1 Ірина 20.07.2018, 18:32
Повірте, Цибко у своєму житті вже нікого і нічого небоїться!
Хто такі ці тітушки, щоб нахабно вистроїтися поза мером і тиснути на нього, це нормально???
Проти Рубановського та Кухарчука треба порушити кримінальні справи за організацію нападу на міського голову та хуліганства.

НА ВОЙНУ БАНДИТИ!!!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.