Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

Наша область будує фортифікації на сході країни

Наша область будує фортифікації на сході країни

Для наших оборонців та їхнього захисту Черкащина продовжує відповідально виконувати завдання Президента України і будує фортифікації на сході...

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Південний циклон зробив істотний внесок у скарбницю опадів для Черкащини. За 25-ніч 26 березня випало 12-39 мм, а це 32-100 % місячної норми.

 

Ukraine

 

Федоренко заявив, що піде з посади, коли забезпечить Смілу теплом

Вчора в.о. міського голови Віктор Федоренко провів депутатські слухання за участю народних обранців, членів виконкому, обласних депутатів, голови РДА та помічників народного депутата Сергія Рудика.

 

2017 10 31 федор


В черговий раз всі зібралися, щоб обговорити рішення про надання гарантій смілянською міською радою для КП «Смілатеплокомуненерго», як того вимагає ПАТ НАК «Нафтогаз України», щоб дати Смілі тепло.


Депутати намагалися відверто поговорити, дивлячись одне одному в очі, спростувати різні чутки, які з’явилися у місті. Проте це не дуже вдалося, народні обранці знову пересварились і розділились між собою. Всі начебто хочуть добра для міста і тепла для своїх виборців, але чомусь у них це не виходить реалізувати, бо немає злагоди в колективі. Добалакались аж до того, що якщо людям все одно, хто постачатиме тепло, аби лише було тепло, то давайте повернемо ТОВ «Сміла Енергоінвест»! Як кажуть, проти чого боролись, на те і напоролись. Але здоровий глузд переважив, і депутати почали розглядати питання по суті.


Віктор Федоренко вкотре пояснив, що йому потрібно від депутатів одне – проголосувати за рішення, на якому наполягає Нафтогаз. Потрібно рішенням сесії ухвалити гарантію розрахунку КП «Смілатеплокомуненерго» за теплопостачання у 2017-2018 роках, а якщо буде борг – то його відшкодують із міського бюджету. В принципі, «Смілатеплокомуненерго» і так міське підприємство, тож міська влада буде за нього платити у будь-якому разі. Але Нафтогаз зобов’язує, щоб у міському бюджеті були передбачені кошти на оплату, щоб контролювались розрахунки від населення, щоб більше не було таких випадків, як із Енергоінвестом. Зразок цього Договору є на сайті міської ради, тож кожен бажаючий може з ним ознайомитись.


Проте депутатові Петру Абажею не подобається процедура ухвалення цього договору, недотримання регламенту, порушення на комісіях і те, що рішення виносяться в останній момент. Йому здається, що у цьому документі можуть бути приховані чи завуальовані борги Енергоінвесту, які Нафтогаз правдами або неправдами намагається перекинути на Смілу. Ті депутати, які не ходять на сесії, теж хочуть, щоб у смілян було тепло, але вони не вірять у прозорість договору з Нафтогазом і не хочуть ненароком повісити борг на місто.


  • - Борги Енергоінвесту ми не беремо! – запевнив Віктор Федоренко перед колегами та прицілом відеокамер. - Нафтогаз просить гарантію проплати, не одноосібну, від мера міста, а колегіальну - рішення сесії, у тому що нове КП «Смілатеплокомуненерго» не буде набирати боргів. Тож ми повинні зібратись, проголосувати і дати таку гарантію, щоб Смілі нарешті дали тепло.


Депутат Володимир Приймак вважає, що міським обранцям треба діяти ще активніше, краще захищати людей. І зробити це таким чином: все одно Нафтогаз хоче накинути боргову удавку на місто, наполягає на підписанні реструктуризації боргу ТОВ «Сміла Енергоінвест». Тому треба скористатися правом кримінальної відповідальності - за примушення до підписання неправової угоди. Тому депутати повинні не сидіти в смілянські міській раді, а звернутись до центральних телеканалів, провести таку прес-конференцію, щоб це стало резонансом. Потім піти до прокурора області. Поїхати у Київ на вул.Грушевського з плакатами «Наші діти мерзнуть». Треба об’єднатись і привернути увагу керівництва держави до проблеми у Смілі, щоб нам не нав’язували мільйонних боргів.

 

2017 10 31 федор1


Член виконкому Віктор Овчаренко пропонує підключити народного депутата Сергія Рудика, мовляв, йому у Києві простіше поспілкуватися з керівництвом НАК Нафтогаз і допомогти Смілі отримати тепло.
Голова Смілянської райдержадміністрації Олександр Беззубий висловив своє обурення поведінкою депутатів у міській раді. Через їхні сварки мерзнуть люди у районній лікарні. У Смілі оголошено надзвичайний стан. Але на думку Олександра Беззубого, надзвичайний стан – це коли у місті аномальний ураган, тайфун, заморозки, злива. А вданому випадку це диверсія і саботаж депутатів. Вони мають нести відповідальність за свої дії.


Віктор Федоренко теж вважає, що за надзвичайний стан у місті відповідальні депутати. Він не дозволить зробити себе винним у зриві опалювального сезону, а перенаправить відповідальність на тих депутатів, які без поважних причин не приходять на сесію, не відвідують засідання. Віктор Федоренко пригрозив, що буде звертатися в прокуратуру, якщо депутати знову зірвуть чергове засідання. - Скоро вдарять морози, час піджимає, немає коли гратися у політику – треба забезпечити людям тепло, - категорично заявив Віктор Антонович.


  • - Як можна у такий складний час для всього міста не ходити на сесію? Як можна, будучи депутатом, не розібратися у ситуації з подачею тепла і не розуміти своє відповідальності перед виборцями? – обурилась громадський діяч Лариса Ратійова.


На завершення обговорень Віктор Федоренко зробив сміливу заяву: він подасть у відставку - винесе заяву про це на чергову сесію міської ради, як тільки у Смілі з’явиться тепло. «Пустимо людям тепло – тоді напишу заяву! Тільки ходіть на сесії і робіть щось для людей», - звернувся він до депутатів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.