Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами...

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

У Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей",...

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Наш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Історію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.

Систему

Систему "Безпечне місто" у Смілі вже впроваджено

Працюють більше 80-ти камер відеоспостереження, що встановлені у людних місцях, на в’їздах - виїздах з міста та на перехрестях

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка Юлія Галушка у парі з Наталією Мосійчук для телемарафону записала ексклюзивне інтервʼю із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

У ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» група талановитих здобувачів освіти за професією...

 

Ukraine

 

Юлія Фомічова

Фомічова3журналістка


Про поїздку небезпечною маршруткою


–А напишу-таки. Отже, 30 грудня вже минулого року поїхали ми з донькою зустрічати Новий рік до тата. Поїзд до Харкова з Черкас скасували, зручних рейсів зі Сміли чи Києва для подорожі з дитиною не було (себто їхало усе десь глибокої ночі), тому вирішили їхати маршруткою.
Спитала я в Гугла, як доїхати, у пішій доступності було відправлення маршруток "Еліт-Експрес" Черкаси-Харків від МакДональдсу. Чому не з автостанції? Я про це подумала. Але з малою дитиною і речами туди близько, то чом би й ні. Забронювала два місця, шоб не заважати з дитиною сусідам, і раденько прийшла в призначений час до маршрутки. Дитина дворічна, я точно знала, що на кожній зупинці будемо виходити, а тому вирішила, що всі речі покладу до багажного відділення, бо за нашої відсутності міг би прихопити хтось із пасажирів нашу сумку.
Подавала багаж водієві зі словами: "Поставте в кінець, будь ласка, нам до кінцевої". Він і поклав. В кінець. До кінцевої. Маршрутка постійно ламалася. Постійно зупинялися її лагодити. Мороз надворі. Пічка не працює, сидять пасажири з відчиненими автоматично дверима, поки водій шось лагодить, потім півгодини нагрівають ту маршрутку теплом свого дихання, а тут - хоп, знову поломка, зупинка, автоматично відчинені двері. І ми такі з дитиною, зато на двох місцях, як королівни. Зупинки не на цивілізованих заправках, а десь посеред рибного ринку, куди через всю ту рибу і калюжі треба плентатися на базарний туалет.
І от - Полтава. Поки ми з дитиною гріємось, бігаючи неподалік, водій вкотре лагодить маршрутку, до нього приходить мужик. Каже: "Мені передавали посилку до Полтави". Водій: "Ні, в мене було дві посилки до Полтави, я їх уже віддав". Мужик: "Та ні, мені прислали СМС із номером Вашої маршрутки". Водій: "А шо ж у тій передачі?". Мужик: "Сумка темносиня". Водій: "Темносиніх нема, є тіки чорні". Мужик: "Ну давайте чорну?". Водій: "Вам яку - середню чи велику?". Мужик: "Та давайте середню". Водій: "З Вас 50 грн.". І всьо. Мужик пішов із нашою сумкою.
Я цього всього не чула. Це вже таке пояснення водій давав поліції, коли ми зрозуміли, шо приїхали без багажу. З собою в салон я брала тільки воду, гроші і печиво, бо це легко нести, коли несеш дитину. Документи, подарунки під ялинку дитині та нам з чоловіком, предмети гігієни, одяг всіх нас трьох, цифрова техніка і зарядні пристрої - все було продано за 50 грн. нашим водієм у Полтаві.
Ми звернулись до диспетчера. Вона мені сказала: "Дєвушка, прі чом здєсь я?". Позвонили директору цього водія. Він послав нас… У поліції з'ясувалось: у "Еліт-Експрес" водій не працює. Маршрутка не його. І не підприємства "Еліт-Експрес".
"Подавайте в суд, я вам буду по 100 грн в місяць виплачувать до конца жизні, бо я офіціально безработний і імущества в мене ніякого нема", - сказав водій.
Після довгих переговорів "директор" водія Вадім пообіцяв, що під його відповідальність водій нам відшкодує збитки до Різдва. На Різдво водій нам потелефонував. Сказав, що там більше не працює, і шо взагалі директор пояснив йому, що це ми шахраї і розвели його як лоха. Це замість" Дякуємо, що скористались нашими авіалініями".
Мені було б, мабуть, легше, якби в мене перепросили. Відшкодували, принаймні, гроші за проїзд на двох місцях. 31 грудня, коли всі люди прикрашають ялинку і стругають олів'є, ми в незнайомому місті скуповували білизну-зубні пасти-шампуні-одяг. Ми їхали не на один тиждень, тому взяли з собою з дому практично все. Я знаю, що речі крадуть і на автостанціях, і в аеропортах, і взагалі з квартир. Ми не одні втрапили в халепу.
Чоловік посміявся: "Добре, що вкрали речі, а не вас", та й усе. Давно хотіла обновити гардероб))).
Але я хочу жити в безпечному місті. Щоб з мого міста не виїжджали нелегальні несправні маршрутки без даних про перевізника з неадекватними безробітними водіями.
Я свою ціну за ту поїздку сплатила, шо могла полетіти чартером. Хочу, щоб і той нахаба, який незаконно і безкарно возить людей із центру міста, сплатив свою ціну. Податки, бажано, а не хабар. Тому звертатимусь в усі інстанції.
Не особливо вірю в справедливість, але зроблю хоч щось, аби жити в безпечному місті.
На фото водій. Раптом він буде влаштовуватись до вас на роботу, то будьте пильними. Обкраде пасажирів, як мене, матимете тоді клопіт.

 

права

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Коментарі  

Виборець
0 #2 Виборець 12.02.2018, 15:10
А в Смілі які водії, такі самі, як і власник АТП та ПП Плюта.
Цитата
Володимир
+4 #1 Володимир 12.02.2018, 13:09
юлія дуже слушно, ви молодець, треба таких звірів ставити на місце)))
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.