Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Ями на відремонтованих дорогах лататимуть недобросовісні підрядники

2019 02 13 дороги

Зима ще не закінчилася, а наші дороги, відремонтовані минулого року, знову у ямах.
«Виявлені недоліки на нещодавно відремонтованих дорогах на Черкащині виправлятимуть підрядники. Все – у межах 5-річного гарантійного терміну», – обіцяє заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв.
За його словами, середні поточні ремонти буде комплексно обстежено після зими, коли повністю розмерзнеться земля і зійдуть весняні води, щоб зафіксувати будь-які деформації проїзної частини, узбіччя та розмітки.
«У разі встановлення факту дефектів, формуватимемо акт та звертатимемося до підрядника, який відповідальний за ремонт. Перевірки проводитимемо спільно з громадськістю», – наголошує Костянтин Омаргалієв. І закликає черкаських водіїв фіксувати вирви на дорогах та повідомляти про це через диспетчерів Служби автодоріг області або в ОДА.
Як розповідають в Черкаській облдержадміністрації, торік на дорогах державного значення виконали робіт на понад 1мільярд гривень, зокрема, поточних ремонтів та реконструкції державних доріг загального користування – на 700 млн грн. Це 95% плану, затвердженого постановою Кабміну.
Наприклад, вдалося відремонтувати дороги, які є пріоритетними для нашої області – М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, де було введено в експлуатацію 27,7 км шляху.
Також, зазначають в ОДА, завершили роботи на минулорічних об’єктах з поточних середніх ремонтів та ввели їх в експлуатацію, а це майже 60 кілометрів. Торік, уперше за 10 останніх років, відбулася реконструкція державним коштом 40 - метрового шляхопроводу, збудованого ще у 60-х роках минулого століття. Крім того, ліквідували понад 120 тисяч метрів квадратних ямковості. Хоча, уточнюють в ОДА, загалом потребували ремонту 800 тисяч метрів квадратних. Тож ці роботи в області обіцяють продовжити вже цього року.
«В нашій області сформували перелік місцевих доріг, які ремонтуватимуть цьогоріч – цеє понад 200 об’єктів. Формували його за принципом прозорості й залучали до роботи над ним як посадовців місцевих адміністрацій, так і депутатів усіх рівнів», – розповідає заступник очільника Черкащини Костянтин Омаргалієв.
За його словами, загалом на проведення ремонту місцевих доріг Черкаська область має 488 млн грн. За поданнями райдержадміністрацій, сформували перелік із 202 дорожніх об’єктів, які першочергово потребують ремонту. Із цієї суми 46 млн грн спрямують на капітальний ремонт.
«Перелік створювали за принципом абсолютної прозорості, – наголосив Костянтин Омаргалієв. – Проговорили ці переліки з депутатами всіх рівнів, головами РДА, ОТГ, райрад. Розподіл коштів також абсолютно прозорий. Він залежить від протяжності доріг у кожному районі. Не буде такого, що в одному районі відремонтують доріг на 60 млн грн, а в іншому – на 10. Ніяких протиріч, все розраховуватиметься за чіткою формулою».
Нині документ на погоджені в Укравтодорі. Потім його направлять на розгляд до бюджетного комітету Верховної Ради України. Лише після його остаточного узгодження, візьмуться за середній поточний та капітальний ремонт доріг місцевого значення області. Розпочати його планують разом з роботами на дорогах державного значення – з настанням сприятливих погодних умов.
Як повідомляють у прес-службі ОДА, із пріоритетів на цей рік – ремонт автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. І, за сприятливих погодних умов, роботи там розпочнуться у квітні. Відповідно до виділеного фінансового ресурсу, а це більше 300 млн грн, цю дорогу ремонтуватимуть ділянками, аби покращити тут стан проїзду.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.