Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У мікрорайоні Кут знову обговорювали забруднення довкілля та слухали обіцянки керівництва ТЕЦ

2019 02 11 збори1

«У мiкрорайонi Кут (м.Сміла) громада зiбралася обговорити ситуацiю iз забруднення атмосферного повiтря теплогенеруючим пiдприємством Смiлянська ТЕЦ. Найбiльшу стурбованiсть висловили мешканцi будинкiв, що знаходяться у безпосереднiй близькостi до пiдприємства. Дехто зi смiлян закликав перекривати дорогу у разi невирiшення проблеми iз забрудненням довкiлля.
Керiвник підприємства Володимир Пилипiв намагався запевнити учасникiв зiбрання, що протягом 1-1,5 року буде проведено реконструкцiю шляхом встановлення нового котла», - інформує на своїй сторінці у ФБ активіст-свободівець Максим Сорочан. Він особисто закликав шановного пана директора вiдповiдально поставитися до процедури оцiнки впливу на довкiлля (ОВД), яка має бути проведена у разі такої реконструкції, а громаду - активно долучитися до її обговорення, особливо, зважаючи на те, що сама процедура ОВД передбачає консультації з громадськістю.
Одним із результатів громадських зборів у мікрорайоні Кут стало створення комісії з напрацювання позицій вирішення ситуацiї iз забрудненням атмосферного повiтря Смiлянською ТЕЦ (ТОВ "Сміла Енергопромтранс"), збору необхідних матеріалів для прийняття оптимальних рішень та, у разі необхідності, передачі їх до правоохоронних органів.
Громада мікрорайону делегувала до складу згаданої комісії: В. Трушкова, Є. Хлівного, Александра Пляченко, В. Трусова, Слава Перемей, Володимир Салов, М. Сорочана.
«Переконаний, що діяльність комісії має бути максимально публічною, закликаю смілян повідомляти комісії важливу інформації про діяльність підприємства, а міську владу - сприяти роботі новоствореного громадського органу.
Цілком поділяю стурбованість містян, особливо мешканців мікрорайону Кут, викидами підприємства, які не просто створюють дискомфорт, а є загрозою здоров'ю. Водночас вважаю, що рішення, прийняті з метою врегулювання ситуації, мають бути зважені та взаємовигідні обом сторонам конфлікту. Сучасні технології в сфері теплоенергетики дозволяють мінімізувати викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря без втрати тепло- та енергогенеруючих характеристик устаткування. Тому, очікую рішучих кроків перш за все від керівництва ТОВ "Сміла Енергопромтранс" – переконаний Максим Сорочан.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.