Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Жителі Ротмістрівки вимагають відремонтувати трасу

2019 02 11 дорога

Черговий скандал через дорогу - точніше, через її відсутність – стався у Ротмістрівці.
Жителі цього села благають як найшвидше полагодити трасу, яка проходить через їхнє село.
Про це інформують «Подоробности»

 


Менше місяця тому на дорозі державного значення Н-16 шляховики проводили ямковий ремонт. Але після того, як сніг розтанув, від ремонту нічого не залишилося. Тепер трасою не можна ні проїхати, ані пройтися.
Це - кадри ямкового ремонту траси Н-16 поблизу села Ротмистрівка. Місцевий водій зняв це відео 17 січня. Завзятим шляховикам не заважають працювати ані мороз, ані сніг. Та за місяць - від їхньої роботи не залишилось і сліду.
Цю трасу латали постійно і влітку, і восени, і навіть взимку. Те, що асфальт зійшов разом зі снігом, - водіїв не дивує. Адже під час робіт ремонтники дотриманням технологій особливо не переймалися.
"Трактор канавки не вибирав, просто видули, смолою ляпнули, зверху заляпали та і всьо - це так робилося, це я сам бачив, я брехать не буду".
Через таку недбалість не лише ламаються автомобілі. У Ротмистрівці від шаленої вібрації хати обабіч траси тріщать по швах. Яна Шевченко розповідає: щойно фура потрапляє в яму - в будинку починають труситися шибки. Аби не бити машини, водії почали об'їжджати вирви під її парканом.
"І фури , і машини - така вже траса розбита, що їм немає куди об'їхать, я їх розумію, і нам тоже. Он дитина маленька вдень спить і просинається, бо це все заважає", - розповідає Яна Шевченко, мешканка села Ротмистрівка.
Капітально дорогу не ремонтували з 90, - кажуть у Ротмистрівській сільраді. За словами заступника голови, через велику інтенсивність руху латки тримаються не більше двох-трьох місяців. 2016 на ділянці поблизу Ротмистрівки шляховики збиралися повністю поміняти покриття. Гроші виділила держава, частково профінансували навколишні села.
"На ці гроші, я так розумію, або не вспіли зробить. Ну нам гроші ці повернули назад, тоді збиралися зробити капітальний ремонт, виділялись і державні гроші, але ремонт не був зроблений", - говорить Ігор Волошин, заступник голови Ротмистрівської громади.
Ремонт зроблять цього року, - запевняє керівник обласної служби автомобільних доріг. У планах - за 200 мільйонів гривень привести до ладу три ділянки, та відрізок біля Ротмистрівки в перелік не увійшов. Там знову накладатимуть латки. Якість "латання" яких - служба не контролює.
"Перевіряється поточний - середній ремонт, капітальний ремонт, будівництво, реконструкції, ямковий ремонт - це тимчасовий захід для ліквідації аварійності на автомобільних шляхах. На довговічність він не розрахований", - говорить Владислав Демиденко, керівник служби автомобільних доріг в Черкаській області.
Та скільки державних грошей шляховики знову витратять на такий тимчасовий захід у службі поки що не підрахували.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.