Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У дендропарку Умані встановили пам’ятник Софії Потоцькій

В Умані завершується реалізація наймасштабнішого за останні 30 років проекту із розбудови та розширення оглядових меж дендропарку «Софіївка». Оновлений дендропарк зможе увійти до списку об’єктів світової спадщини міжнародної організації ЮНЕСКО та стати візитівкою України на міжнародній арені.
Про це інформує сайт міста Умані.
Наразі в історичній частині дендропарку «Софіївка», на його центральному вході, вже встановлено пам’ятник Софії Потоцькій.

 

2019 01 10 София


Також створено експозицію з фрагментом бруківки головної алеї, яка була збудована у 1838 році, реконструйовано огорожу по периметру парку та вбиральню біля головного входу.
Як розповідають в Уманській міській раді, під час нового етапу будівництва в історичній частині «Софіївки» також буде встановлено пам’ятник засновнику парку Станіславу Потоцькому та карету ХІХ століття з топіарних рослин. Відновлять і «Звіринець» – історичну місцевість, засновану графом Потоцьким у перший період будівництва «Софіївки». Там житиме близько 30 диких тварин – олені благородні, лані європейські, муфлони, лами, верблюди, мунтжаки, шотландські корівки та інші.
Буде проведено й будівництво багатоярусного прогулянкового комплексу водоспадів, створять найбільший за різновидністю в Україні парк магнолій, де представлять ексклюзивні сорти рослин, яких немає в Україні, проведуть і повне оновлення системи автоматизованого поливу.
У новій частині дендропарку «Софіївка» розмістять комплекс об’єктів у сучасному стилі, зокрема, світломузичну арт-інсталяцію з портретом Софії Потоцької, вхідну група з мостовими переходами, водоспад «Дракони», скульптуру «Пегас», традиційну українську садибу з елементами міфології, японський сад та сад фонтанів, мостові переходи через річку Кам’янку, буде висаджено сотні видів хвойних, листяних дерев та кущів, а також багаторічників, лісових та берегових рослин, створено композиції з топіарних рослин та рослинних форм.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.