Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Торік в Україні скоїли самогубство 6,5 тисяч людей

2018 09 12 руки

 

Вражаюча, страшна і сумна статистика: минулого року в Україні 6,5 тисяч людей наклали на себе руки.
Як повідомляють у Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я, самогубство входить до п’ятірки найбільш частих причин смерті серед молоді 15-19 років в усьому світі. Через вбивство власноруч покидають білий світ навіть більше людей, ніж їх гине у всіх військових конфліктах разом узятих. Загалом на планеті щорічно більше 800 тисяч людей закінчують життя самогубством.
«За останні 45 років кількість самогубств у світі збільшилася на 60%. Кожні 40 секунд на нашій планеті хтось позбавляє себе життя.», – наголошують у Центрі громадського здоров’я.
Фахівці стверджують, що спільною ознакою людей, схильних до самогубства, є складнощі у близьких стосунків, почуття самотності та провини, занижена самооцінка, психічні та невиліковні хвороби, залежність від алкоголю та наркотиків, депресія.
У деяких країнах самогубство є однією з трьох основних причин смерті серед людей у віці 15-44 років і другою за значимістю причиною смерті серед молодих людей від 10 до 24 років. Ці цифри не враховують спроби самогубств, які відбуваються в 20 разів частіше, ніж завершені самогубства
«І для людини, схильної до таких кроків, дуже важливим є підтримка сім'ї, друзів, їхнє щире співчуття, чуйність, бажання допомогти – саме ці риси відіграють головну роль та запобігають трагедії», – підсумовують у Центрі громадського здоров’я.

scroll back to top

Коментарі  

смілянин
+1 #1 смілянин 13.09.2018, 09:56
Чому ж Центр громадського здоров'я не вказує на роль держави в запобіганні самогубств?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.