Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Досі невідомо від чого в санаторії померла 13-річна дівчинка

Дотепер невідомо від чого в обласному санаторії померла 13-річна дівчинка, про що «Сміла.ua» повідомляла.
Як повідомляє «5 канал», після дискотеки дитині стало погано. Лікарі закладу намагалися самотужки надати їй допомогу, а "швидку" викликали через 40 хвилин, коли дівчинка вже знепритомніла. Парамедики майже годину намагалися реанімувати її, проте марно.
13-річну Віталіну вже поховали.
У п'ятницю ввечері вона востаннє говорила з мамою телефоном і запевняла – все добре. Через півгодини після цієї розмови у дівчинки запаморочилося у голові та піднявся тиск. У санаторії "Сосновий бір" на той час чергувала сама лише медсестра. З лікарем вона консультувалася телефоном.
"Поміряли тиск, свіже повітря, побризкали обличчя водою, приклали до голови мокрий рушничок. Отака допомога. Не знижували тиск, заспокоювали дитину", – зазначає заступник головного лікаря з медичної частини Надія Бичкова.
До "швидкої" зателефонували за 40 хвилин після звернення дитини, коли вона вже знепритомніла. Дві бригади парамедиків намагалися реанімувати дівчину майже годину, але врятувати її не вдалося.
Дитина була без свідомості, на той момент стан її був уже критичний. Картина розвивалась дуже швидко, дуже агресивно і під час реанімації, навіть частіше за все, дітей виходить "завести". Тут не було взагалі ніяких рухів від серця", – розповідає директор обласного центру екстреної допомоги Ігор Фесун.
Про те, що Віталіні стало зле, працівники санаторію розповіли батькам уже після її смерті. Від чого померла дитина – ніхто не сказав.
"Якщо це отруєння – чого вона одна? Якщо це якісь наркотики – де вона їх взяла? Вона дуже відповідальна була. На розтині сказали, що у неї набряк легень, серця, нирок, головного мозку. Він у мене питається – вона у вас хворіла? А вона в мене за минулий рік навіть ні разу не хворіла", – згадує мама загиблої Оксана Галайко.
Не вдалося встановити причину смерті дитини і після розтину тіла. "Наразі призначено низку судових експертиз, причина смерті не уточнена. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) з позначкою "нещасний випадок", – звітує головний спеціаліст сектору ГУ поліції Черкащини Наталія Ткачук.
Батьки дівчинки у суді позиватимуться до дитячого комунального закладу, в якому померла їхня єдина дитина

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.