Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

В обласному дитячому санаторії померла 13-річна дівчинка

Вчора близько 1 години ранку в обласному дитячому санаторії «Сосновий бір» померла дитина 13 років — дівчинка на ім'я Віталія.
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив черкаський журналіст Вадим Комаров.
За його словами, причина смерті школярки наразі невідома. Кажуть, що дівчинка прийшла з дискотеки, а потім у неї почалися судоми і ротом пішла піна.
Як зазначила головний спеціаліст Центру комунікацій ГУНП Черкаської області Наталія Ткачук у коментарі сайту vikka.ua, дитину із санаторію було доставлено швидкою до лікарні, де вона й померла. Наразі встановлюють причину смерті, проводять експертизу.
Смерть дитини в обласному дитячому санаторії шокувала черкащан. У соціальних мережах вони співчувають родині загиблої дитини.
Є там відгуки і про роботу самого санаторію. Як розповідає черкащанка Ольга Уварова, її дитина була у «Сосновому борі» на минулій зміні і родина зробила висновок, що то був останній раз.
«Вихователів по суті там є і немає одночасно, тільки малолітні помічники, які спілкуються із застосуванням нецензурної лексики. За дітьми практично ніхто не дивиться. Ніхто не знає, де вони бігають у вечірній час. Кілька разів приїжджала без попередження під час дискотеки, була в шоці. Дітьми займаються тільки вдень, вечір напризволяще ...», – обурюється Ольга Уварова.
Про харчування, веде вона далі, – окрема тема. Жінка пригадує, як приїхала спеціально спробувати чим годують школярів. І зробила висновок, що «то не оздоровлення дітей, а повільне знищення». Мовляв, тільки після збору підписів школярів про «страшну їжу» почали готувати більш-менш…
Таке відчуття, наголошує пані Ольга, що санаторій нікому не потрібен, точніше діти з безкоштовними путівками. Школярі повертаються з санаторію з жахливими спогадами про смердючі туалети, гнилі душові, де на тебе під час миття може відвалитися шматок стелі, огидну їжу.
До речі, у Черкасах досі невідомо, якою ж речовиною були отруєні на ранковій лінійці 8 травня діти в міській школі №8. Тоді до обласної дитячої лікарні потрапили 55 школярів та четверо вчителів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.