Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Ветерани АТО закидали яйцями Держгеокадастр

Під будівлею Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області ветерани АТО та фермери влаштували акцію протесту.

Нагадаємо, мітингувальники розгорнули перед будівлею Черкаської ОДА наметове містечко й вимагають виділення земельних ділянок АТОвцям і фермерам, а також звільнення начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги.

Вчора, 25 червня, ветерани війни й фермери прийшли поспілкуватися із Залогою. Втім та до протестувальників не вийшла. За словами представниці Держгеокадастру в області з питань бійців АТО, Ольга Залога перебуває у відрядженні.

 

2018 06 26 ато1

 

Жінка зазначила, що прийме всі офіційні претензії й вони будуть розглянуті. Окрім цього, вона заявила, що в Держгеокадрі немає переліку бійців АТО, які просять земельну ділянку.

"Земельні ділянки видаються. За статистикою Черкащина займає третє місце по забезпеченню бійців АТО. Якщо у вас є перелік хлопців, які хочуть отримати, надайте його. Від Петренка список до нас не надходив список. У Головному управлінні цього переліку немає", - зазначила вона.

Протестувальники обурилися, заявивши, що Черкаська область перебуває на шостому місці з кінця по виділенню землі АТОвцям. І конкретні прізвища охочих отримати землю в Держгеокадастрі мають, адже ті вже отримали листи "щастя" з відмовами.

"173 АТОвці не отримали. За один вечір з паном Петренком ми знайшли земельні ділянки для 29 осіб. Роздаєте землі будь-кому, а для захисників держави її немає. Села гинуть. Забезпечити не можете фермерів. У них закінчується договір про оренду, не дають його продовжити, проводять аукціон і "перекидають землю", яку вони обробляли в іншій фірмі", - сказав один з ініціаторів протесту голова ГО "Воїни АТО Черкащини" Анатолій Гичка.

Учасники акції вирішили перевірити, чи дійсно Залоги немає на робочому місці, але двері її кабінету були зачиненими.

 

2018 06 26 ато2

 

Тож у знак протесту проти свавілля у відомстві військовослужбовці висипали на газон закидали будівлю управління яйцями та вікна кабінету Ольги Залоги зокрема.

 

2018 06 26 ато3

 

Окрім цього, АТОвці інформують про беззаконня в ГУ Держгеокадастру області пересічних містян, роздаючи листівки.

На сесії обласної ради протестувальники вимагатимуть відставки Залоги. Протест триватиме й надалі, якщо їхню вимогу не завольнять.

Щоб привернути увагу містян до проблеми, військослужбовці тимчасово перекрили дорогу. Наразі мітингувальники разом із поліцейськими повернулися до установи й спілкуються із секретарем Залоги та представницею Держегеокадастру в питаннях бійців АТО Людмилою Пазинич.

"Залога тут всього півтора роки. Навпаки за цей час дуже багато землі виділено АТОвцям. Надання земельних ділянок - це наше пріорітетне завдання. Із часу початку війни на Сході України виділено 7087 дозволів на розробку документації. Землі продовжують надавати. Оформили у власність земельні ділянки уже 5561 осіб, зокрема 389 - у Чорнобаївському районі", - прокоментувала акцію речниця ГУ Держгеокадастру в Черкаській області Надія Білоус.

 

2018 06 26 ато4

 

2018 06 26 ато5

 

Джерело: сайт "Zmi.ck.ua"

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.