Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Держпродспоживслужба перевірила у Смілі пункти доочищення води і один прикрила

На обліку Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області знаходяться два стаціонарні пункти доочищення та розливу питної води: ФОП Вовченко Р.В. (бульвар Графа Бобринського, 2, вул. Філатова, 8а) та ФОП Котко О.А. (вул. Кармелюка, 82а). Вони включені до державного реєстру потужностей операторів ринку з обігу харчових продуктів.
Питна вода після доочищення щомісяця перевіряється на мікробіологічні, санітарно-хімічні показники в лабораторіях Смілянського міськрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Як показали результати досліджень в поточному 2018 році, всі проби води відповідали технічним умовам, які декларують виробники, а також Державним санітарним нормам та правилам "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), що є загальнообов’язковими.
Відповідно до плану комісійних перевірок фахівці Держпродспоживслужби черговий раз перевірили дотримання санітарно-гігієнічних вимог в пункті доочищення питної води ФОП Вовченко Р.В. за адресою: м. Сміла, бульвар графа Бобринського, 2.
За результатами перевірки підприємцю надані пропозиції щодо усунення порушень санітарного законодавства, працівники пункту тимчасово відсторонені від роботи до проходження профілактичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання, проведена відповідна санітарно-освітня робота по профілактиці інфекційних захворювань. За наданою підприємцем інформацією виявлені недоліки було усунено – повідомляють на офіційному сайті Смілянської міської ради.
Протягом останніх років стало популярним пити бутильовану питну воду та воду із стаціонарних пунктів розливу. Така вода має проходити виробничий лабораторний контроль (дослідження за окремими показниками потрібно проводити щомісячно). Питна вода має відповідати таким гігієнічним вимогам: бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношеннях, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад. Перед тим, як купувати воду, потрібно вимагати у продавців протоколи лабораторних досліджень. Рекомендуємо також звертати увагу на текст етикетки, де вказані показники мінерального складу питної води, дата виготовлення та закінчення терміну споживання. Чимале значення мають умови транспортування та зберігання води, зокрема, не варто зберігати воду у повторно використаних ПЕТ-пляшках або технічних посудинах. Також не варто зберігати воду понад 24 години.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.