Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У водоканалі кажуть, що треба ще 7 млн грн, щоб не було втрат води

На прес-конференції керівництву КП «ВодГео» задали запитання щодо великих втрат води, адже за даними комісії, яка обстежувала діяльність КП, щомісяця водоканал втрачає сотні тисяч кубометрів води.


"Це заплановані втрати. Є індивідуальні технологічні норми використання питної води. Ми промиваємо фільтра – це втрати води, на задвижках – втрати, при поривах – втрати', - сказав головний інженер КП «ВодГео» Володимир Овсійчук. - "25% - заплановані втрати питної води, 10% - втрати через постійні пориви. Ці витрати ми не ховаємо. Вони є у наших звітах. Ще 20% втрат – це комерційні втрати. Тобто недоврахування води споживачам, крадіжки, магніти… Сьогодні діє закон про комерційний облік. Він фактично мінімізує комерційні втрати за рахунок побудинкових приладів обліку і розрахунку по них. Ми вже почали втілювати цей закон. Обійшли всі будинки, вивчили, де можуть бути втрати, де потрібно встановити ці лічильники. На реалізацію цього проекту потрібно більше 7 млн грн. У КП «ВодГео» розробили положення про встановлення лічильників: або споживачі самі встановлять прилади обліку, або міська рада, або за рахунок КП, що знову таки відобразиться у тарифах на воду".


Керівники КП «ВодГео» запросили депутатів, членів виконкому та всіх бажаючих на екскурсію на підприємство, щоб показати, що вони працюють чесно і прозоро, нічого не приховують, і щоб ще раз звернути увагу представників влади і громади, що водомережі вже старі, треба їх реконструювати і зайнятись розв’язанням проблеми водопостачання у місті.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.