Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У Смілянському суді зараз 8 вакантних посад та чекають на нову суддю з Донецька

Вчора під час зустрічі з правоохоронцями у кабінеті міського голови, чи не вперше за багато останніх років на нараду запросили голову міськрайонного суду Василя Калашника. Він розказав про стан справ у місцевому суді.


Найперше, що турбує голову суду, - нехватка кадрів. У Смілянському суді зараз 8 вакантних посад, працює лише двоє суддів, а необхідно, щоб було хоча б четверо. Нещодавно повідомили, що у Смілу командирували нову суддю з Донецька, але коли вона прибуде – невідомо.


Через надмірну завантаженість розгляд справ переносять на 3-4 місяці, тому що судді просто не встигають все зробити. Користуючись нагодою, Василь Калашник звернувся до правоохоронців, щоб вони якісніше готували справи.


- Якщо справа нормально підготовлена, суддя може розглянути її за одне засідання, а якщо все неякісно, то чогось немає, то щось невідомо, - тоді судове розслідування тягнеться довго. А люди у цьому звинувачують суддю, мовляв, суд затягує. А судді ж не винні! – сказав голова міськрайонного суду Василь Калашник.


Також він побідкався, що адміністравні справи мають розглядатися за 15 днів, але через завантаженість їх розглядають за 2 місяці. Міський голова Олексій Цибко запитав, чи може якось у цьому питанні допомогти влада, можливо, написати звернення чи листа до вищестоящих інстанцій про нехватку суддів у Смілі. Але Василь Калашник сказав,що місцева влада на цей процес ніяк не може вплинути.

scroll back to top

Коментарі  

Ольга
+3 #2 Ольга 04.04.2018, 21:35
Чекаємо судю з Донецька....... А чого так мілко? Давайте зразу з мацкви.
Цитата
Ігор
-2 #1 Ігор 04.04.2018, 10:44
А що таке? В чому проблема?! В нас же юристів та економістів, що собак не різаних. А нема кому в судах працювати. А може не перспективна це зараз професія. Чи може ще не затвердили прохідний бал в умовних одиницях, чи може дітки судів та прокурорів не хочуть йти бо батькових шляхах. Навіщо їм ця розкрадена та розвалена їхніми батьками Україна? В Англії, США , сейшелах набагато краще. Та й перспективи є
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.