Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Представники влади намагались пояснити, чому у Смілі знову немає тепла і коли воно буде

Сьогодні частина смілянської громади зібралась у великому залі засідань, щоб почути від влади відповідь на болючі питання: чому у місті знову немає тепла? Коли запустять міські котельні? Як смілянам виживати в холодних квартирах? Як лікувати хворих дітей, котрі знову мусять навчатися у замерзлих класах та групах при температурі +8-+12? Хто понесе відповідальність за провальну ситуацію з опалюванням міста? Чому містяни мають сплачувати захмарні рахунки а неякісно надану послугу з теплопостачання?


Запитань було багато. Всі чекали відповідей від секретаря міської ради Костянтина Синьогуба, але він не зміг вийти до громади, тому що поїхав на чергову зустріч із трейдерами, домовлятись про поставку газу для Сміли.


Замість нього говорити з громадою довелося депутатові міської ради, директорові КП «Смілакомунтеплоенерго» Володимиру Прусу. Він відразу повідомив, що цього вечора у більшій частині міста має бути тепло. Вже запустили 9 котелень із 19. За 24 години всьому місту мають відновити тепло. Але це обіцянка не влади, а газівників. Влада може тільки надіятись, що трейдери дотримають свого слова.


- Домовитись про постачання природного газу з НАК «Нафтогаз України» нам поки що не вдалося. Вийшов провал, - розповів Володимир Прус . - НАК «Нафтогаз» не хоче з нами співпрацювати через те, що ми до цих пір не повернули майно від ТО «Сміла Енергоінвес», досі не виконане рішення суду. Ми не маємо майнового комплексу, тому Нафтогаз не хоче заключати договір на постачання природного газу. Їхня відповідь у мене є, вони повернули нам весь пакет документів. Коли наше комунальне підприємство розпочало роботу, ми обшукали більше 30 трейдерів. Шукали номінації на постачання газу. Спочатку всі трейдери погоджуються працювати, а тоді відмовляються. Причина відмови – необхідно відразу заплатити всю суму за газ наперед, тоді вони працюватимуть без відключень. А ми не можемо зробити предоплату, тому що кошти від населення за газ починаємо збирати 15 числа наступного місяця.


Після довгої дискусії, стало зрозуміло, що КП «Смілакомунтеплоенерго» має сплачувати за газ трейдерові щомісяця 18 мільйонів гривень. А у них було лише 800 тисяч гривень. Вони перерахували ц суму, але цього замало, тому трейдери припинили подачу газу на котельні.


Сьогодні зранку в області було проведене засідання комісії з надзвичайних ситуацій, присвячене проблемам Сміли – відсутності тепла. Область зобов’язує наше КП протягом доби відновити постачання тепла. Смілянська влада веде перемовини з трейдарами і шукає кошти.


Тим часом замерзле населення не задоволене такою ситуацією в місті, люди обурені, лають владу і вимагають від неї рішучих дій та чіткого плану виходу із кризи.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.