Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

На виконкомі будуть докладно вивчати, чому КП «Вод Гео» постійно підіймає тарифи

У членів виконкому набралося багато запитань до керівництва КП «Вод Гео». Олег Трушкевич цікавився, чому у соцмережах поширюють інформацію про те, що комунальники купили якусь дорогу сіль за 60 тис. грн., то заплатили 150 тис. грн якомусь юристові за консультацію, хоча у штаті мають власних юристів…


Директор КП «Вод Гео» Олександр Коваленко дав відповіді на всі запитання. Мовляв, сіль вони купують для роботи, така у них система, це необхідно. А юристів у них немає, вони наймають інших і ще й економлять.


Потім член виконкому Віктор Овчаренко звернувся до колег з проханням серйозно поставитись до проблеми підняття тарифів на воду і докладніше вивчити питання про роботу підприємства.


Віктор Овчаренко розповів, що не пожалкував свого часу, поїхав у КП «Вод Гео» і покроково в усьому розібрався. Йому показали всі карти, схеми, кошториси, програми та детально пояснили, звідки піднімається вода, яку п’ють сміляни, куди вона поступає, скільки потрібно електроенергії на її підняття, на транспортування, які там насоси стоять, скільки коштів потрібно на зарплату…


Якщо ви знайдете якісь складові злочину у діяльності КП «Вод Гео» – подавайте у прокуратуру. Я там нічого підозрілого не побачив. Спочатку я теж не розумів, чому у Смілі вода дорожча, ніж в Черкасах. Мені пояснили, що вода проходить більше 10 км транспортування до міста. Десятками років не модернізувалося господарство. Труби - забиті. Виявляється, 5 км металевих труб повністю окислились і 200-та труба перетворилась на 50-ку. Тому там стоять дуже потужні насоси, щоб подавати воду. Вони споживають багато електроенергії і це йде на збиток. Погані труби – брудна вода, а її ж щодня п’ють сміляни і це впливає на їхнє здоров’я, - розказав Віктор Степанович.


На засіданні говорили про те, що можна не збільшувати тариф для смілян. Але треба як мінімум 10 млн грн вкласти у модернізацію систем КП «Вод Гео». У майбутньому це дозволить навіть зменшити тариф. І треба терміново щось вирішувати: або допомогти підприємству, або воно знищиться.


Те, що ми постійно підіймаємо тарифи – нічого не дає! Ми підіймаємо плату, а завтра електроенергія подорожчає, і КП знову у збитках. За останні три роки тричі піднімався тариф. Краще прорахувати вартість і дати грошей на модернізацію, - сказав Олег Трушкевич.


А чому вдень у Смілі горить світло? На вул. Трипільській часто вдень ввімкнені фон арі. Оце так КП «Вод Гео» економить електрику? – запитували АТОвці.


Там бувають «перехльости» наших ліній з РЕМом. Якщо ви бачите таке - повідомляйте про це нашому черговому, - відповів Олександр Коваленко.

scroll back to top

Коментарі  

Виборець
+3 #2 Виборець 14.02.2018, 13:34
Водоканал постійно займається шахрайством. Дописують лишні кубометри водопостачання та водовідведення.
Цитата
Олег
+5 #1 Олег 13.02.2018, 20:34
Гарно все розповідають - рентабельність, модернізація, транспортування, підняття води, насоси, брудні труби і т.д.
Хіба в Смілі немає своїх водоканалів?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.