Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Затримали керівника ТОВ «Смілаенергоінвест» за підозрою у розкраданні 38 млн.грн.

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів службовими особами теплопостачального підприємства, що призвело до незабезпечення жителів м. Сміла теплом та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 356 (самоправство), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.
Досудовим розслідуванням установлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи товариства, діяльність якого пов’язана з наданням послуг у сфері теплопостачання в м. Сміла Черкаської області, в порушення вимог чинного законодавства з питань удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ, а також розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу,на підставі фіктивних договорів перераховували кошти на розрахункові рахунки свого засновника та інших підконтрольних юридичних осіб, чим здійснили привласнення коштів споживачів в загальній сумі більш як 38 млн. 500 тис. грн.
Працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки України за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області в порядку ст. 208 КПК України 05.12.2017 затримано організатора (одного із засновників указаного вище товариства) злочинної схеми з привласнення коштів, отриманих в період з 2014 до 2017 року від споживачів м. Сміла за послуги з постачання теплової енергії.

 

2017 12 06 затр   2017 12 06 затр4


Наразі зазначеній вище особі та співвиконавцю (колишньому директору товариства) повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) КК України.
Крім того, за результатами проведення ряду обшуків за місцями знаходження юридичних осіб та місцями проживання їх керівників і засновників вилучено готівкові кошти, фінансово-господарську документацію та комп’ютерну техніку, які підтверджують причетність службових осіб до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

 

2017 12 06 затр1   2017 12 06 затр3


На цей час досудове розслідування триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого встановлення усіх обставин справи, вирішується питання забезпечення кримінального провадження, в тому числі обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відшкодування завданих збитків.
Довідково: за вчинені кримінальні правопорушення особам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.