Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У центрі «Барвінок» цього року пройшли курс реабілітації 140 дітей-інвалідів

Приємно дізнатись, що у нинішні нелегкі часи у Смілі успішно розвивається Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Барвінок». Цей заклад створений більше 20 років тому, і незважаючи на куце бюджетне фінансування, він продовжує працювати, набирати обертів, впроваджувати нові форми лікування та роботи з дітьми.

 

2017 12 03 барв0


Останні кілька років Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Барвінок» очолює Андрій Лисенко. Андрій Олександрович розповів кореспондентові Сміла.UA про те, що цьогоріч повний 6-місячний курс реабілітації пройшли 140 дітей-інвалідів, з них 134 – з міста Сміла, 6 - з району. Результати лікування є. 9 дітей інтегрувалось у 1 клас, 7 дітей – у садочки, покращилось мовлення у 16 дітей, хода – у 8 дітей.

 

2017 12 03 барв1

 


  • Дуже зворушливо бачити, коли дитина, яка перший раз до нас приїхала на візочку, через два місяці вже йде по коридору. Так, з допомогою мами, з підтримкою, але вже йде! Бачачи таке, хочеться ще більше працювати, ще більше зробити для цих дітей, – розповідає директор Центру соціальної реабілітації «Барвінок» Андрій Лисенко. – Позитивних результатів ми досягаємо завдяки роботі нашого злагодженого колективу професіоналів: у нас працює 11 висококваліфікованих медиків, 10 досвідчених педагогів. Вони постійно удосконалюють свої знання, їздять на навчання і тренінги, впроваджують нові методи лікування.

 

2017 12 05 барв   2017 12 05 барв1


У центрі «Барвінок» готуються відкрити бальнеологічне відділення
Щоб зробити процес лікування дітей ще ефективнішим, у центрі «Барвінок» планують відкрити перше у Смілі бальнеологічне відділення. Андрій Лисенко розповідає, що 10 років у закладі стоять без діла дві гідромасажні ванни, ємністю по 400 літрів.

 

2017 12 03 барв2

 


  • Ми перевірили ванни – все ціле, робоче. Тож було вирішено – треба робити бальнеологічне відділення. Правда, довго тривали перевірки, експертизи…, але це того варте. Вже у наступному році буде відкрито цей новий проект, - з ентузіазмом говорить Андрій Олександрович. – Водні процедури, гідромасажі дуже корисні для лікування. Але щоб відділення запрацювало, ми робимо ремонт у приміщеннях, зробимо туалети, роздягалку, розширимо проходи для візочників. Також ще доставимо дві звичайні ванни. Діти розслаблятимуться у воді із солями, відварами трав, і потім масаж та процедури для них будуть ще кориснішими.

 

«Барвінок» розвивається


  • У минулому році ми запровадили підвезення дітей з фізичними обмеженнями. Наш мікроавтобус збирає дітей, відвозить на процедури, а потім розвозить по домівках. Батьки нам дуже вдячні за це, - розказує директор Центру. – А ще для профілактики грипу та інфекцій ми безкоштовно видаємо ліки та вітаміни. Також впроваджуємо нові цікаві вправи для реабілітації дітей, наприклад, бісероплетіння, малювання піском і т.ін.

2017 12 03 барв


Продовжуються ремонтні роботи. Цього року у приміщенні «Барвінку» поставили ще 10 енергозберігаючих сучасних вікон, зробили поточний ремонт педблоку і коридору. Тут все прибрано, чисто, подвір’я заметене, все пофарбоване, зроблено зовнішнє освітлення. Андрій Лисенко називає себе господарником і дуже дбає про розвиток та комфорт у Центрі. Підтримувати порядок йому допомагає колектив із 20 техпрацівників, які є чудовими майстрами, вміють все робити і хочуть працювати для дітей.


  • Я дуже вдячний своєму колективові за підтримку і бажання працювати. У минулому році нардеп Сергій Рудик надав нам фінансову підтримку. За ці кошти ми замінили аж 43 вікна. А вікна у нас великих розмірів. Відкоси на вікнах робили власними силами, завдяки цьому значно зекономили гроші. Якби ми наймали робітників – то встановили б 34 вікна, а так власними силами поставили на 11 вікон більше, - говорить Андрій Лисенко.

2017 12 03 барв3

 

Фінансування закладу
Центр «Барвінок» фінансується з місцевого бюджету. Але ремонти тут роблять своїми силами і за власні кошти. Мають трохи грошей, які заробляють на здачі в оренду приміщень. 50% прибутку від оренди йде у міський бюджет, 50% – для потреб Центру. Також допомагають спонсори, депутати, підприємці, за що колектив закладу та маленькі вихованці всім дуже вдячні.


  • 3 грудня – День інваліда. З цієї нагоди у нас буде велике свято. Ми зробимо циркову виставу, концерт, будуть конкурси, подарунки, призи, прийдуть гості, - ділиться задумом Андрій Лисенко. – Щоб зібрати кошти на подарунки, я зателефонував до надійних перевірених друзів Центру. І вони не відмовили. Ми щиро вдячні меценатам за підтримку.

Плани на майбутнє


  • У мене є певні цілі. Мій стиль життя такий: треба дбати, щоб кожен день пройшов не марно, типу минув, та й добре. Потрібно ставити мету й завдання на кожен день і чітко йти до своїх цілей, - переконаний молодий енергійний директор-господарник Андрій Лисенко. Він вважає, що все зробити реально, тільки треба працювати.


У найближчих господарських планах – дбати про підвищення температурного режиму у приміщеннях закладу, утеплювати фасад, переробляти дах. А з точки зору реабілітації дітей-інвалідів – теж багато планів і задумів, зокрема, впровадження нових прогресивних і сучасних методів лікування, нових комплексів вправ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.