Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У Костянтинівці дружно відсвяткували 395-річницю рідного села

 18 листопада відбулося урочисте святкування 395-ї річниці від часу заснування села Костянтинівки.
Тож з 12 години у приміщенні сільської школи проходили заходи, присвячені ювілею села.
Фантастичну виставку своїх виробів влаштували місцеві майстри і майстрині – Леонід Дмитренко, Алла Ткаченко, Анна Шульга, Марія Базюк, Катерина Штейн, Алла Танцюра, Тетяна Капінос, Анжела Майстренко, Олександр Тонконог, Микола Шульга.

 

2017 11 20 конст

 

2017 11 20 конст2


Центр дитячої та юнацької творчості продемонстрував вироби своїх вихованців. Поетеса Тетяна Шугар-Благодарна представила односельчанам свої збірки поезій. Паралельно проходила екскурсія до шкільного музею історії Костянтинівки, яку проводив засновник музею, вчитель історії Андрій Громовий. Проводилися змагання з настільного тенісу та шахів. Розігрувалася безпрограшна лотерея з головним призом – двоспальною ковдрою.

 

2017 11 20 конст3


О 14 годині розпочалася святкова програма: краєзнавчий історико-музичний екскурс «Рідне село Костянтинівка, живи і процвітай». Розпочав зібрання сільський голова Олексій Шульга, який привітав жителів зі славним ювілеєм, побажав всіляких гараздів і наголосив, що тільки спільно ми зможемо розвивати і примножувати досягнення нашого села. Також він вручив дипломи переможцям змагань у настільний теніс і шахи, які зайняли І-ІІІ місця.
Зі сцени пролунали привітання костянтинівцям від голови районної ради Володимира Грошева, голів Балаклеївської та Голов'ятинської сільських рад Ростислава Ситника та Олега Руденка, від голови ради ветеранів Лілії Синільник, від колективу художньої самодіяльності села Малий Бузуків.
Мали нагоду привітати ювілярів і голови ради ветеранів району та села – Сергій Латенко та Галина Попова, нинішній та колишній директори школи Інеса Гончаренко та Василь Печериця.
Ведучі заходу провели екскурсію для присутніх в історичне минуле і сьогодення Костянтинівки, не оминувши увагою організації і установи села, афганців, чорнобильців, воїнів, що перебували і перебувають в зоні АТО. Згадували про довгожителів і подружні пари, що прожили разом більше 50 років. Дякували підприємцям за посильну допомогу сільській громаді. Всі ці люди своїми справами писали і пишуть історію нашого рідного села.
В заході брали участь вихованці дитячого садочку «Сонечко» села Будки. Ілона Ліщенко була яскравою танцювальною зірочкою концерту, а Олександр Лементар чудово виконував музичні твори на синтезаторі. Тетяна Шугар-Благодарна та Василь Марченко декламували свої вірші.
Учні Костянтинівської школи, вихованці центру дитячої та юнацької творчості вітали присутніх віршами, танцями та сценками.
Вокальний жіночий ансамбль «Райдуга» Плосківського будинку культури, вокальний гурт «Горлиця» районного будинку культури, народний фольклорний аматорський ансамбль «Будківчанка» та чоловічий квартет Будківського клубу, Людмила Отмєніна, фольклорний аматорський колектив «Срібляни» та ансамбль танцю «Сад-виноград» Балаклеївського будинку культури залишили незабутні враження у жителів Костянтинівка від своїх виступів.
На згадку про ювілей всі присутні отримали магнітики із зображенням герба села, сільської церкви та краєвиду села Костянтинівка. Від сільського голови діти отримали солодощі.
Завдяки спонсорській підтримці депутата Ротмистрівської об’єднаної громади Романа Косенка усіх присутніх після святкового зібрання пригостили смачною кашею.
Кафе-бар «Салют», де власник Світлана Стригун, а також жительки села Костянтинівка Таїса Аркуша, Любов Журило, Раїса Кучеренко та Валентина Трохимець приготували на ювілей різноманітних смаколиків, якими теж пригощали усіх бажаючих.
Висловлюємо велику вдячність організаційному комітету свята, а також його спонсорам– Віталію Перканюку, Василю Пошиванику, Володимиру Круку, Володимиру Варениці. Дякуємо директору Костянтинівської школи Інесі Гончаренко, її заступникам Світлані Чорнобай та Віктору Трохимцю за вагому допомогу в підготовці та проведенні урочистостей.
Святкування 395-ї річниці від часу створення нашого села стало черговим доказом істини, що тільки спільними зусиллями ми можемо організувати і провести чудовий захід.

 

Лариса Тищенко, завідуюча Костянтинівською сільською бібліотекою

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.