Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Прокуратура звинуватила смілянських дорожників у смертельній аварії

На п'ять років за ґрати можуть відправити співробітників фірми з ремонту доріг у Смілі.
Прокуратура звинувачує шляховиків у смертельній ДТП. Два тижні тому загинув водій мопеда - і все через ями на дорозі.
…Ірина обережно гортає альбом зі світлинами свого діда. Каже, у свої сімдесят дев'ять - Владислав Олександрович міг дати фору молодим.
"Він постояно їздив, він на базар їздив. Він вдома, скажемо, "чай мало пив" наче ждеш, що він зайде", - говорить Ірина Кравченко, онука загиблого в ДТП.
Фотографії та старенький понівечений мопед - це все, що лишилося онучці на згадку про дідуся, який загинув у ДТП два тижні тому.
Аварія сталася на цьому місці. Ірина досі приголомшена подією - більш ніж за 40 років професійного водійського стажу в діда не було жодної аварії. Мопед пенсіонера влетів у дорожню яму, і від удару - його відкинуло на зустрічну смугу - просто під колеса автомобіля.
"Це все було в ямах коли я приїхала на місце аварії, то прийшов гаїшник і сказав, я поїду подивлюся, чи єсть там знаки дорожніх робіт. Не було, нема там нічого".
За два дні після трагедії шляховики нашвидкуруч залатали асфальт. Хоча п'ятисантиметрові вибоїни тут з'явилися саме через них - ремонтники вирізали їх під нові латки. Водії маршруток кажуть: їздити доводилося, як по слалому.
"Две недели объезжали по всей дороге, кто куда", - говорить Олег, водій маршрутки.
У Смілянському міськвиконкомі кажуть: безпеку на час робіт мала б гарантувати найнята містом організація - хоча б встановити попереджувальні знаки. З представником фірми нам вдалося зв'язатися лише телефоном.
"Попереджувальні знаки були з обох сторін руху, один знак виставлений - це був "Дорожні Роботи", інший був виставлений - "Вибоїни", тобто були два комплекти зправа і зліва", - говорить представник дорожньої фірми Володимир.
Це ще одна ділянка дороги в Смілі, яку ремонтує той самий підрядник. Кілька тижнів тому дорожники також вирізали тут асфальт. Але не спромоглися встановити жодного попереджувального знаку. Через це на наших очах ледь не сталася чергова аварія.
За фактом смертельної ДТП - відкрили кримінальне провадження. У прокуратурі переконані: причина аварії - недбальство шляховиків.
"Повідомлення про підозру ще нікому не повідомлялося і не вручалось. Оскільки ще проводиться досудове слідство. Конкретну інформацію щодо досудового слідства не можу повідомити - це є таємниця досудового розслідування", - говорить Артем Борщ, прокурор Смілянської місцевої прокуратури.
Якщо провину шляховиків у смертельній ДТП доведуть, їм загрожує до 5 років тюрми.

Джерело: «Подробності»

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.