Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У Смілі діє центр, у якому жінок рятують від домашнього насилля

2017 10 30 кз

 

Вже понад 5 років у мікрорайоні Кут за адресою вул. Стуса, 35 працює комунальний заклад «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» Черкаської обласної ради. Сюди їдуть зі всієї Черкащини люди, які потрапили у складні життєві ситуації. Центр розрахований на 20 ліжко-місць. Проживання, юридична та психологічна допомога абсолютно безкоштовні.

 

2017 10 30 кз4

 

- Наш центр активно працює над впровадженням нових державних стандартів соціальних послуг сім’ям, та громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ми обслуговуємо жителів Черкаської області.

- Сьогодні у нашому центрі перебуває 6 жінок та 11 дітей, - розповідає директор «Обласного центру соціально-психологічної допомоги» Людмила Бабич кореспондентові Сміла.UA. – У кожної своя складна ситуація, проблеми в сім’ї. Дуже часто до нас потрапляють жінки з фізичними ушкодженнями, травмами у пригніченому психо-емоційному стані, які постраждали від домашнього насилля. У розпалі сварки, коли чоловік застосовує фізичну силу, жінка тікає і встигає схопити лише найдорожче – дітей, часто без документів, одягу і предметів першої необхідності. Потім ми спільно з соціальними службами та органами правопорядку допомагаємо повернути або поновити документи, та надалі працюємо з жінками, надаємо допомогу. Скривджена жінка може реабілітуватись у нас, розібратись в своїх проблемах та знайти сили жити далі, ми допомагаємо працевлаштуватись, вирішити проблеми з житлом. Таким чином, особа може перебувати у на 90 діб – саме такий термін передбачає держава для того, щоб розпочати нове життя.

 

2017 10 30 кз2   2017 10 30 кз1


Звісно, працівники Центру вважають, що цього часу мало і пропонують продовжити термін перебування до 6 місяців. Також Людмила Бабич вважає, що потрібно системно працювати не тільки з жертвами, а й з домашніми кривдниками. Зараз в Україні склалась така ситуація, що органам правопорядку простіше наказати чоловіка штрафом, примусовими роботами і все. Але проблем сім’ї, нажаль, це не вирішує. Ніхто не працює над тим, щоб помирити, стабілізувати і врятувати сім’ю, а для цього потрібна системна робота в плані корекції особистості саме кривдника. І це потрібно реалізувати, адже подібні випадки зараз дуже часті – через ігроманію, наркоманію, пияцтво родини розпадаються, їм потрібна допомога.

 

2017 10 30 кз5   2017 10 30 кз3

 

Проте не тільки жінки перебувають у Центрі. Нещодавно тут мешкав 25-річниий хлопець, який ніде не міг собі знайти роботу і тому мав проблеми. Також у Центрі жила бабуся, яку родичі обманом викинули з власної хати і їй не було де подітись. Вікових чи статевих обмежень для клієнтів немає.
Колектив Центру, який налічує 10 досвідчених спеціалістів – юрисконсультів, соціологів, психологів - дадуть пораду і допоможуть розв’язати будь-яку проблему. При цьому допомога надається цілодобово і безкоштовно, є індивідуальні, сімейні і групові консультації, працює денний і цілодобовий стаціонар. Для кожного мешкаця центру розробляється індивідуальний план виведення з кризової ситуації.
- Іноді нам вдається відродити сім’ю, але потрібно, щоб обоє з подружжя цього хотіли, - говорить директор «Обласного центру соціально-психологічної допомоги» Людмила Бабич. - Будь-яка людина, яка відчуває себе безпорадною, немає родичів, друзів, може попросити допомоги у нас. Головне – щоб людина сама хотіла змінити своє життя, а ми вже докладемо усіх зусиль, щоб їй у цьому допомогти.

scroll back to top

Коментарі  

Людмила Бабич
0 #2 Людмила Бабич 03.11.2017, 17:48
Цитую татьяна:
А вы оказываете помощь женщинам, пережившим психологическое насилие ?

До нас звертаються і одержують допомогу жертви будь-який видів насильства. Звертайтесь за консультацією особисто.
Цитата
татьяна
0 #1 татьяна 30.10.2017, 21:32
А вы оказываете помощь женщинам, пережившим психологическое насилие ?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.