Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Заступник губернатора приїжджав у Смілу умовляти депутатів прийняти рішення

Вчора о 16.00 у Будинку рад міська влада планувала провести ще одну сесію, оскільки 4 попередні спроби були невдалими. Цього разу для підготовки сесії і приманки для депутатів (щоб ті нарешті зійшлися), застосували більш важку артилерію – з області приїхали всі обласні депутати, які балотувалися від нашого округу, та заступник голови ОДА Сергій Овчаренко з кращими обласними юристами та консультантами.

 

2017 10 28 заст

 


Не хочеться описувати гарячі спори, які відбулися в залі, рівень культури, що продемонстрували окремі жителі Сміли перед обласним керівництвом, сварки між депутатами, які з’ясовували чому і за скільки хтось приходить на зібрання, а хтось ні. Питання стоїть набагато глибше – у ПАТ НАК «Нафтогаз України» правдами і неправдами хочуть переламати смілян через коліно і не давати нам тепла, поки міська влада і депутати не підпишуть договір про реструктуризацію боргу ТОВ «Сміла Енергоінвест». Цього разу прозвучала цифра у розмірі 72 мільйонів гривень, хоча кожного разу ця сума змінюється. Тобто поки Сміла не візьме на себе 70-мільйонний борг – тепла не буде. Заступник голови ОДА Сергій Овчаренко та його юристи-помічники доводили присутнім, що хоч як їй самим не прикро, але договір треба підписати, так і в інших містах України робили, й іншого виходу немає: буде мороз, замерзнете, підпишете, ніде не дінетесь.


Дуже сподобався виступ активіста Станіслава Голубця, який чітко сказав – не треба Смілі нав’язувати цей борг, люди за своє тепло вже заплатили! «Повісити» на місто 72 млн – найлегше. Але чому прості жителі знову мають платити через нахабність злодіїв і бездіяльність державних структур? Де прокуратура, де НАБУ, де Уряд??? Чому ніхто не шукає, де насправді поділись ті мільйони і хто винен, а просто насильно накидають на смілян борговий зашморг? Чому ніхто не покараний за такі дії? Це велика сума, і проблема не обласного, а всеукраїнського масштабу. Нехай в області чиновники піднімаються і теж щось роблять, вирішують це питання на державному рівні! Інакше – у смілян є залізниця, головні дороги державного значення – активісти піднімуть народ і люди вийдуть перекривати дорогу. Але то вже будуть крайні міри, звісно, всім хотілося б розв’язати проблему мирним шляхом.


Схожі погляди має і член виконкому, активіст і волонтер Віктор Овчаренко.
- З 2010 року представники ТОВ «Сміла Енергоінвест» купували у НАК «Нафтогаз» ресури, надавали людям тепло, отримували кошти від жителів, проте за газ не розраховувалась, а переганяли гроші в офшори. Це тривало роками. Проте тут було все не так просто. Енергоінвест - нічого не платить, борги ростуть, а газ їм дають. Чому? А тому, що, очевидно, частина коштів залишалася для Нафтогазу, частина - виділялась правоохоронним органам, щоб не піднімали кримінальні справи і «не бачили» ніяких порушень. Зараз працівники Енергоінвесту відчули спротив смілян, вони, мабуть, хотіли б піти з міста та припинити діяльність, але їх не відпускають. У НАК «Нафтогаз» хочуть повернення боргів і не дають їм втекти, поки борг не «пристроять». Тому усім вигідніше повісити борг на Смілу, - сказав у своєму виступі Вікор Овчаренко. - Я особисто питав прокурорів і правоохоронців: хіба вам не цікаво, звідки взявся такий борг і де поділися кошти? Прокурор відповів, що минулого року було відкрито три кримінальні справи з цього приводу, але їх забрав слідчий комітет області. Рік пройшов – немає ніяких результатів розслідування. Тож громада міста Сміла має повне право вимагати звіту від правоохоронців – куди пішли людські кошти? Хто вкрав гроші? Чому ніхто не займається цією проблемою? Цікавить і те, чому НАК "Нафтогаз" не подає звернення в суд, у прокуратуру через такі борги? Чому мільйонну нестачу хочуть повісити на простих людей, які вже сповна заплатили за тепло у своїх квартирах.


На жаль, обласним керманичам байдуже, що на Смілу накинуть борговий зашморг. Їм головне, щоб був підписаний тристоронній договір та у людей було тепло. А те, що смілянам знову доведеться виплачувати багатомільйонні кошти, - нікого не хвилює. Проте заступник губернатора побачив, що відбувається у Смілі, відчув місцеві настрої. Думки і дії депутатів розділились. Конфлікт триває.
Далі буде…
.

scroll back to top

Коментарі  

Дмитро
+2 #7 Дмитро 30.10.2017, 18:02
Чому з вказаного приводу нічого не робить депутат ВР Сергій Рудик? Його помічники також навіть не приходять на відомчі наради з приводу критичної ситуації з "Енергоінвестом". Можливо, ці помічники зайві.
Цитата
Дмитро
+8 #6 Дмитро 29.10.2017, 19:28
Ця дешева, цинічна гра чиновників вже набридла людям. Що міські чиновники, що обласні-всіх "купив" "Енергоінвест". "Енергоінвест" навіть не приходить на наради у міськвиконком. Заступник голови ОДА Ярослав Березань коли працював у Смілі теж дав зелене світло "Енергоінвесту". В "Енергоінвест" перейшов на роботу колишній начальник юридичного відділу міськвиконкому Філатов, тільки перед цим місто продовжило діяльність "Енергоінвесту" на 30 років! Губернато та його заступник Овчаренко бояться втратити свої посади, нав"язують кабальний договір смілянам. Міські керівники грають блазнів.
Де теперішній начальник юридичного відділу міськвиконкому Іван Власенко, чому він не звітує перед громадою про юридичну площину цієї проблеми? Де начальник управління ЖКГ Олег Федоров? Чому ці посадовці ховаються та перекладають свої обов"язки на інших?
Цитата
Активіст
0 #5 Активіст 29.10.2017, 16:27
Петре! Ти чого напускаєшь туману на голови смілян??? Ті депутати, які не приходять уже на чотири сесії підряд боряться не за включення тепла смілянам, а за крісла в міськраді. Сьогодні міськраді необхідно прийняти рішення про гарантії оплати можливих майбутніх боргів СКП "Смілакомунтеплоенерго" і НАК"Нафтогаз" включить м.Сміла газ. А "патріоти-депутати" використовують момент запуску тепла в місті в своїх особистих інтересах!!! Ганьба таким депутатам. Будуть вони грітися в аду!!!
Цитата
Валентина
+4 #4 Валентина 29.10.2017, 10:42
Сміляни один вихід не здаватись і не допустити, щоб ці борги повісили на нас з вами.
Інакше ми залишимося дійсно сміттям на все життя, немаючи нінащо права.
Цитата
роман
+12 #3 роман 28.10.2017, 21:25
деньги можно получить для нефтегаза только с города,а с энергоинвеста только шиш,у него нет нечего.область будет пытатся решить этот вопрос ,так как им ненужен этот геморой ,а люди это мусор в ихней жизни. наша месная власть заигралась с дипкорпусом в своих ,чужих,что привело кданой ситуации. кто будет решать может кабмин,президент.роспуск нашей ради,горисполкома,новые выборы.избрать людей которыелюбят свой город,а непсевдо патриотов.которые нам с вами говорили как они нас любят и защещяют.только документы учасника ато были фальшивка
Цитата
Олена
+13 #2 Олена 28.10.2017, 20:12
Нехай борг "Енергоінвесту" сплатить колишній мер Сміли Колесник, це вні привів цю компанію в Смілу, депутати міськради, що "кришують" "Енергоінвсет", міська влада, яка грає театр фарсу та абсурду перед громадою міста.
Цитата
Петро
+5 #1 Петро 28.10.2017, 19:39
Люди схаменіться!!! Ті депутати. які не приходять на сесію голосувати за те,щоб на нас з вами не повісили мільонні борги спасають нас - Смілян, правильно роблять. Ми ж вже заплатили, ми ж не бидло з якого можна постійно знущатися.
федоренко бреше. Краще мерзнути ніж жити весь час бидлами)))
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.