Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

В очікуванні помпезного святкування

16 вересня древня і вічно молода Сміла відзначатиме 620 років свого народження. Тож з неабияким трепетом декламую чудові слова Олекси Бакуменка, чиє ім’я носить одна з вулиць міста. «Вечір над Тясмином…зорями ясними. Місяць купається в тихій воді. Вечір над Тясмином, зорями ясними. Сміла всміхається рідна мені…». Усміхається усім, хто живе у ній, усміхається гостям, яким полюбилося місто. У ці дні гордо запишалася Юрова гора - величний свідок славної минувшини. Кожен, хто приходить сюди, неодмінно пригадує легенду про відважну українську дівчину, котру Смілою назвали. Пишаймося цим! Як і величним подвигом смілян проти ворогів, особливо під час Другої світової війни. Тоді понад 12 тисяч містян не повернулися з фронтів. Низько схиляємо голови перед їх пам’яттю та пам’яттю відважних воїнів - земляків, які полягли на передовій АТО, захищаючи рубежі любимої України. Наше місто-колиска геніальних особливостей. У ньому жили і працювали графи Бобринські, зі Сміли пішли у велике мистецьке життя поетеса Олена Журлива, народна артистка України Клавдія Радченко, заслужені артисти Євгенія Єршова і Валентин Пивоваров. Прославились на спортивних аренах світу Олександр Мотузенко, Юрій Мороз, Олександр Дріга та інші особистості. У Смілі жив і творив один із фундаторів вітчизняної космонавтики Юрій Кондратюк. Просто чудово, що кожного вересня тисячі смілян у визначений день кажуть: «З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ,РІДНЕ МІСТО!» І ось знову вони в очікуванні святкування, яке пройде 16 і 17 вересня. Цього разу буде воно занадто помпезним! Чого тільки не передбачено святковими заходами: спортивні змагання, фестивалі бального танцю й духової музики, виступ духового оркестру з м. Ватутіне, різні конкурси, урочисте відкриття бульвару О. Бобринського, ярмарок сільськогосподарської й сувенірної продукції,...,і нарешті святкове шоу від театру «Аделаїда» м. Дніпро. Відверто кажучи, подібної помпезності ще не було! Сподіваємось, що жителі міста нарешті в урочисту мить дізнаються, в яку ж суму обійшлася реконструкція з «бородою» бульвару Бобринського. Бо допоки все покрито таємницями. А де ж поділись духові оркестри, якими донедавна славилась Сміла? Ще одне запитання владі: а як, приміром, потрапити гостям з центра міста до «об’єкт» з двома НУЛЯМИ, що облаштували…у міському парку ? Можливо, варто поставити регулювальників або встановити якісь таблички з позначками, що вказуватимуть дорогу до ...туалету. Аналогічне стосується й парку культури, що в мікрорайоні колишнього РПЗ, з концертною програмою виступлять співучі колективи. А озирніться навколо, що робиться з рекламною «мозаїкою» на стовпах, автобусних зупинках, стінах багатоповерхівок? Та, попри все це, свято є святом!


Дмитро Палій

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.