Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

На виконкомі сперечались щодо фінансових планів смілянських комунальних підприємств

2019 06 18 plan

 

На черговому засіданні виконкому начальник управління економіки Олександр Плакса проінформував про те, що всі комунальні підприємства міста мають подати свої фінансово-виробничі плани на 2020 рік на затвердження міськвиконкомом до 1 червня 2019 року. Тож на засіданні затверджували ці плани для КП «Світоч» і КП «Архітектурно-проектне бюро».
До роботи саме цих комунальних підприємств претензій не було, вони спланували приріст прибутку, збільшення заробітної плати згідно чинного законодавства, збільшення кількості робочих місць на одну посаду у кожному КП.
Але між членами виконкому та заступником міського голови і начальником управління економіки розгорілась дискусія з приводу самих принципів формування фінансово-економічних планів комунальних підприємств.
Олег Трушкевич наполягав на тому, що який смисл приймати фінансовий план смілянських КП, якщо вони не виконують його, не звітують, а начальники відділів – не нагадують про це директорам комунальних підприємств. І тоді під кінець року з’ясовується, що деякі комунальні підприємства Сміли «на заробляли» збитків по 20 мільйонів. Керівники таких КП мають бути покарані. Їхні дії треба постійно контролювати.
Перший заступник міського голови Олексій Гончаренко доводив, що фінансовий план – це основний документ КП, це кошторис підприємства, без якого не можливо працювати.
Член виконкому Наталія Матусевич намагалась розібратись у колізії: чому фінансовий план ухвалює виконком, а підприємство за нього звітує не перед виконкомом, а перед балансовою комісією. Чому КП не звітують про свою роботу? Як можна ухвалювати новий план, не отримавши звіт про виконання попереднього плану? Як взагалі складаються фінансові плани підприємств? Чи думають керівники про розвиток і прибуток для всього міста?
Загалом складалося враження, що члени виконкому хочуть навести порядок в управлінні і фінансово-господарській діяльності комунальних підприємств Сміли. Але чиновники намагаються залишити все, як є, щоб працювати по старій накатаній зручній для них системі. Тому Наталія Матусевич отримала зауваження, що задає надто багато питань і затягує засідання.
От не любить влада тих, хто намагається розібратись у проблемі і ставить різні запитання.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.