Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

На виконкомі знову з’ясовували стосунки, але потім зібралися і наприймали багато потрібних рішень

2018 03 23 виконком

 

Вчора відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Спочатку члени міськвиконкому дивились презентацію проекту з енергозбереження у місті. Київські фахівці з енергоаудиту ознайомились з нашою тепловою мережею, з відповідними даними по Смілі за 2010 рік (чомусь новіші дані їм не запропонували), і зробили висновок, що наші котельні не навантажені, а місто має більше 35% втрат теплоенергії.

Потім виступив директор КП «Смілакомунтеплоенерго» Володимир Прус та депутат міської ради Антон Кривко. У нас як завжди: права рука не знає, що робить ліва. Виявляється, київські енергоаудитори проводили огляд мереж без знайомства, допомоги і даних директора КП «Смілакомунтеплоенерго», який розказав, що насправді зараз ситуація із енергозбереженням у Смілі ще гірша!

Є будинки, у яких лише по 4 квартири залишились на централізованому опаленні, інші мають індивідуальний обігрів. Стан котелень і котлів ще гірший, ніж був 2010 року. У підсумку можна сказати, що енергоаудит Смілі дуже потрібен, але хотілося б, щоб це проводилось якось толково і організовано.
Потім члени міськвиконкому докладно розглянули 24 питання порядку денного, кілька доручень і пропозицій.
Одним із головних питань було звернення від голів ОСББ про те, що у ПАТ «Черкасигаз» почали вимагати додаткової плати за транспортування газу та обслуговування газових мереж міських ОСББ. Члени міськвиконкому висловили різке незадоволення пропозиціям від ПАТ «Черкасигаз». Вони ухвалили рекомендацію депутатам міської ради, щоб ті зверталися до Верховної Ради України, до народного депутата Сергія Рудика та у профільні міністерства, щоб у правовому полі врегулювати амбіції газівників.
Особливо бурхливо члени виконкому обговорювали кадрові питання та проблеми ремонту доріг. Ілля Слободяник, Олег Трушкевич, Богдан Дубовський вважають, що потрібно рішуче підходити до зміни керівників та працівників, які не справляються із посадовими обов’язками, що сміляни чекають оновлення кадрового складу при владі, покарання винних за недолуге керування і проблеми у місті.

Також гостро стояло питання преміювання керівників – чи заслуговують вони на премії у такий важкий час? Секретар міської ради Костянтин Синьогуб відповів, що він буде виважено підходити до кадрового питання, мовляв, не можна безпідставно звільняти працівників. Наразі у всіх комунальних підприємствах міста тривають перевірки діяльності, за підсумками цих ревізій буде видно, хто справляється зі своєю роботою, а хто ні. І потім вже відбудеться чистка кадрів.
Також члени міськвиконкому затято сперечалися про ремонти доріг, яка з вулиць Сміли у найжахливішому стані і перша потребує ремонту. Олег Трушкевич наполягав, що необхідно відразу ремонтувати вул.Кармалюка. Депутат Юрій Кредзинский повідомив, що область додатково виділяє 24 млн грн на ремонти доріг у Смілі. Це велика сума, Смілі дісталося найбільше коштів, наприклад, на Кам’янку і Кам’янський район виділили лише 8 мільйонів.
Як завжди, члени виконкому ухвалили ряд питань що стосуються архітектури і містобудування, а також доцільності позбавлення батьківських прав окремих громадян, про надання дозволу на укладання договорів продажу та дарування квартир.

scroll back to top

Коментарі  

Ирина
0 #3 Ирина 25.03.2018, 08:56
противно читать, только ноют.Вы зачем должности занимаете.Не можете решать вопросы, так признайте это и освободите место руководителю, который будет наконец- то делать свою работу. Все и так знают какие проблемы в городе, вы конкретно уже начните делать хоть что- то.
Цитата
Максим
0 #2 Максим 25.03.2018, 08:47
Люди, в Смілі встановлені найвищі тарифи в Україні на опалення !!- 1975грн за 1 Гкал , так в Черкасах -1183 грн,Київ-1385 грн и т.д.
І нам ще розповідають що Смілакомунтеплоенерго може стати збитковим при такому тарифі!!!. Зіичайно , якщо закуповувавати газ у трейдерів в тричі дорожче, то можна ще в тричі населенню ціну піднять!!.Де розум. Чому спочатку роблять, а потім думають, та і чи думають взагалі?
Цитата
Сергей Петрович
+2 #1 Сергей Петрович 24.03.2018, 10:48
Опять разговоры не о чем!!!!!!! Нужно срочно решать текущую искусственно созданную ситуацию с оплатой за январь месяц. 6 тыс абонентов( как пишет на свой странице в ФБ зам. ОДА Сергей Овчаренко) могут лишить субсидий. Зам министра ЖКГ Украины удивлен коммунизмом в Смеле. И только руководство города выжидает не понятно чего.Где уже конкретные действия, сколько можно пустых разговоров .Решать вопрос с отопление должны только местные власти.Почему Прудис боится озвучить цену закупки газа для города. Что опять за игры? Расторгли договор с энергоинвестов потомучто там долги , а вы что делаете ?!!!! ВЫ же сами искуственно сделали заложниками всех абонентов !!! Ситуацию нужно срочно решать почему горсовет бездействует и что выжидает не понятно.!!!!!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.