Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Усюди «зрада», а Віктор Федоренко – не винний

У залі засідань виконуючий обов’язки міського голови Віктор Федоренко зібрав нараду, щоб висловити громаді свою точку зору на події, які відбуваються у Смілі.

 

2017 11 15 нарада


Він сходу заявив, у ЗМІ однобоко висвітлюють його діяльність, поширюють брехню і не доносять народу всієї правди, говорив про низку змов проти нього, про підступні плани опозиції, спрямовані на одне – прибрати його з посади.
Дісталося на горіхи й міським депутатам, які не відвідують сесійні засідання. За словами пана Федоренка, «депутати свідомо працюють проти влади, у них велике бажання, щоб у Смілі залишився «Енергоінвест».
Проте, наголосив в.о. міського голови, більшість народних обранців таки підтримують його. Тож, незважаючи на перешкоди, запевнив, владі міста вдасться вирвати Смілу із пазурів «Енергоінвеста».
«Через день я в Черкасах, через день – у Києві. На жаль, ми не змогли запустити роботу КП «Смілакомунтеплоенерго», бо в котельнях викрадені плати», – бідкався присутнім Віктор Федоренко і розповідав, як виконком змусили проголосувати за тарифи для «Енергоінвеста».
«У нас не було іншого виходу, тому що люди сидять без тепла. Зате у нас є перемога – Сміла не бере на себе борги «Енергонвесту», – щиро радів в.о. міського голови.
Також Віктор Федоренко переконаний, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман хоч і знає про ситуацію з опаленням у Смілі, але « йому перекрутили правду, донесли невірну інформацію».
«Смілянська влада зробила все, щоб у місті було тепло. Але прокуратурою чомусь погрожують не «Енергоінвесту», а нам. А не ми винні у безглуздих договорах з «Енергоінвестом», а наші попередники», – пояснював смілянам в.о міського голови.
При цьому він звинуватив об’єднання «Сила Громад» та «Сміла Енергоінвест» у тому, що «вони купили все у Смілі й намагаються тут керувати та підбурюють смілян, розхитуючи ситуацію».
Ще одним способом маніпуляції громадською думкою Віктор Федоренко вважає мітинг працівників СМСЧ №14 під Верховною Радою.
«Сміляни знають, скільки нарад ми провели щодо долі СМСЧ №14, як хотіли на базі цього медзакладу впровадити первинну медицину та включали їх у план комунальних підприємств. Та медики не погоджувались, а тепер хочуть, щоб Сміла зі свого бюджету платила їм зарплату», – обурювався в. о. міського голови.
На його думку, такі недолугі керівники розхитують медицину, в усьому роблячи винною владу.
Говорив Віктор Федоренко і про високі тарифи на водопостачання, уточнивши, що не він їх встановлює.
«Я вже знаю, які клани керують тарифами у Смілі. Тож дав завдання заступникам переглянути розмір тарифів. Не можна, щоб у Смілі вони були найвищими в Україні», – зазначив пан Федоренко.
За його словами, коли водоканалом керував Володимир Косодрига, він загнав це підприємство у 7- ми мільйонні борги. Зараз КП «Вод Гео» очолює Сергій Коваленко, який поступово міняє труби, закуповує нове обладнання, запроваджує енергозберігаючі технології, аби комунальне підприємство стало успішним.
У своєму виступі Віктор Федоренко торкнувся і питання ремонту міських доріг.
«Коли дізнався, що дороги асфальтуватиме той самий Володимир Косодрига, відразу зрозумів – толку не буде. Але міська влада тут не може нічого зробити. Це закони України недосконалі. Ви знаєте, що таке тендери і система «Прозоро»? Одна компанія виграє тендер, потім її представники приїжджають, дивляться об’єми робіт і кажуть, ми відмовляємось таке ремонтувати. І тоді має пройти місяць, поки тендер виграє інша фірма, що дасть найнижчу ціну. Таким чином тендер виграв Володимир Косодрига», – не приховував емоцій в. о. міського голови. Та пояснював, що відповідно до закону, пан Косодрига мав ремонтувати дорогу 45 днів. А він, мовляв, зняв асфальт і на 45 днів поїхав на інший об’єкт. А на цій дорозі людина загинула!
«Якщо керуватиму в наступному році, то знаю цих безвідповідальних підрядників і не допущу їх до роботи», – будував плани на майбутнє Віктор Федоренко.
А ще пообіцяв боротися до кінця, виправити всі свої помилки і навести порядок у місті. Бо цю його боротьбу, переконаний, громада підтримує.
Також він запевнив, що тепер буде збирати людей щопонеділка та інформувати їх про стан міських справ.
Але на тлі крижаного міста і постійних протестів смілян під вікнами міської ради виступ Віктора Федоренка про те, що усюди «зрада», а сам він – не винний, дуже нагадував відому байку Глібова про коника –стрибунця, який «проспівав все літо боже, а тепер танцює на морозі гопака».

scroll back to top

Коментарі  

Едуард
+2 #4 Едуард 16.11.2017, 13:36
Ніколи не ставте керувати вами бувшого мента, прокурора чи судю! Ніколи! Бо буде вам ж№па!
Цитата
Виталий
+1 #3 Виталий 15.11.2017, 19:31
Театр одного актора!
Цитата
Олена
+1 #2 Олена 15.11.2017, 17:25
Що мішає поганому танцюристу виконати танок всі напевно знають і цей непрофесійний спіч це підтверджує.
Цитата
Едуард
+2 #1 Едуард 15.11.2017, 16:51
Я не розумію таких людей. Його вже всі посилають куди подалі, скоро на вила піднімуть разом з так званими депутатами, а він каже, якщо ще буду далі "керувати", то буде вам "щастя". Людина, що геть з катушок з'їхала чи страх втратила. Це ж як хочеться біля того розбитого корита іще посидіти та почавкати з нього! Руїна, а він каже я вами ще покерую!!!!!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Система безоплатної правничої допомоги шукає волонтерів та параюристів

29 березня 2024, 12:29

2024 03 29 volontЯкщо ви прагнете допомагати вразливим категоріям населення і маєте трохи вільного часу, запрошують приєднатися до проєкту «Волонтер БПД»


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.