Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Віктор Федоренко

Федоренко3x4

 

секретар міської ради


Про ситуацію у КП «ВодГео» та часту зміну керівництва водоканалу


- Врятування КП «ВодГео» - зараз у нас проблема №1. Хто ще рятує водоканал, як не місцева влада? Ми сплачуємо всі їхні платіжки, ми допомагаємо грошима. Виділили два з половиною мільйони поворотної допомоги, потім ще мільйон. За електроенергію ми платимо. А те, що керівники підприємства часто змінюються – то їхня справа. Я нікого не виганяв. Вони самі пишуть заяви за власним бажанням. Мабуть, відчувають, що не справляються з роботою.
Самі судіть: інтенсивної роботи у них не було. Директори водоканалу грали в політику, а не займалися важливими справами. Може, вони старались, але у них явно не получалося.
Мені дорікають, що на підприємстві немає стратегії розвитку водоканалу, немає стратегії виходу з кризи. А хто її повинен розробляти? – Саме керівництво водоканалу! Вони повинні подати своє бачення, запропонувати варіанти. А від них не було нічого. То що ж вони хочуть?
А якщо я щось запропоную, тоді ж мене і звинувачуватимуть, що я нав’язав.
Але не все так погано. Будемо старатися витягти водоканал із кризи.
Згадайте, коли почав занепадати наш водоканал? Це сталося у 2015 році при міському голові Олексієві Цибку. Він прийшов до влади і ухвалив політичне рішення – знизити тариф на воду. Тоді вже був затверджений і погоджений тариф, а він його зменшив. З того часу і пішла заборгованість. Яка тепер накопичилась у мільйони.
Я добре знаю ситуацію на водоканалі, знаю всі проблеми. Ще одна велика причина банкрутства КП «ВодГео» - 50% втрат при подачі води. Сюди входить і те, що люди крадуть воду, ставлять магніти на лічильниках, не пускають перевіряючих у свої домівки… Ми будемо вирішувати всі ці проблеми. До речі, вийшов новий закон, у якому йдеться про встановлення лічильників перед будинками. Це допоможе нам у перевірках і наведенні порядку на підприємстві.
Ще ситуацію у КП «ВодГео» можуть врятувати додаткові фінансові вливання - близько 10 мільйонів гривень. Це не така вже й велика сума. Будемо шукати.
Також прискоренню справ сприяє зміна начальника управління ЖКГ. При колишньому керівникові житлово-комунальним господарством вирішення всіх проблем затягувалося, блокувалося… А як тільки з’явилось нове керівництво ЖКГ – справи вирішуються в рази швидше.
Насправді аналогічні проблеми з водоканалами є у всіх містах України. Не треба думати, що це тільки у Смілі такі негаразди. Зараз всім жителям нашої держави важко. Але треба йти до стабільності, поступово і цілеспрямовано вирішувати усі проблеми.

scroll back to top

Коментарі  

Косодрига
+14 #1 Косодрига 14.06.2019, 23:23
Повна брехня. Я прийшов керівником на КП "ВодГео" в кінці 2015 року. Борги підприємства були 5,5 млн. грн. Федоренко не був ще секретарем і поняття не мав про фінансовий стан підприємства. При звільнені мене з посади, наказ вже підписував Федоренко, як виконувач обов"язків міського голови, борги вже складали 2,5 млн.грн. Федоренко думає, що життя до нього не було і після його звільнення не буде. Ви помиляєтесь. Ви повний нуль в економіці про, що свідчить стан підприємства на сьогоднішній день.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.