Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Сергій Водяний

Водяний

 

голова міськрайонної спілки ветеранів АТО

 

Про те, як у ветеранів АТО «зриває дах» від несправедливості нинішнього життя

 

-Коли ти живеш тут, в тилу, у мирному житті, в тебе зовсім інші інтереси і цінності, ти більш спокійний. А коли ти перебуваєш на передку в АТО і перед тобою щодня обстріли і смерть – це просто вражає, змінює і перевертає твоє життя. Виникає багато запитань, про які ти раніше й не замислювався. І ніхто тобі не може дати відповіді на них: ні психолог, ні священик.
Ось ти щойно пив чай із друзями і раптом їх розірвало гранатою просто у тебе на очах. Чому померли саме вони, а не я? Чому так сталося? Що ми тут робимо? Куди йдемо? Навіщо це все? Як далі жити? Як дивитись в очі їхнім рідним? У чому сенс життя?
Наші хлопці в АТО втомилися воювати. Деякі воюють по 5 років. Кажуть, під час Другої Світової війни у німців була ротація військових кадрів – повоював 40 днів – і його замінюють, бо психіка порушується. А наші хлопці одні й ті самі воюють роками… І влада не дає нам зупинити цю війну… Живляться людською кров’ю…
Якщо чоловіка раніше готували до війни – він зможе воювати. А якщо на війну посилають непідготовлену людину – їй дуже важко, психіка може не витримати.
Часто побратими ветерани просто втрачають сенс життя. І я не знаю, що їм казати.
Часто у АТОвців «кришу рве». Багато смертей через те, що у них вже немає почуття реальності. Там, під час небезпеки 24 години на добу, ти просто втрачаєш усвідомлення реальності життя.
Повернувшись додому після неоднократної контузії, я не знаю, як з цим жити.
Нам розказують, що у нас посттравматичний синдром. В Америці від нього відходять по 12 років. Кажуть, що нас треба лікувати.
А я думаю, що це не нас треба лікувати, а СУСПІЛЬСТВО ТРЕБА ЛІКУВАТИ. Наші люди не готові до війни, не готові до зустрічі з АТОвцями.
Під час Другої Світової воювали всі. А зараз гібридна війна. Вражає великий контраст. Одні життя віддають, стають інвалідами, переживають смерть друзів, борються за Україну, а інші – п’ють, гуляють, розкошують, грабують, грають в політику. Як таке може бути? Хіба це справедливо???
Хлопці приходять з війни і їх починає клинити від цього всього.
Якби політики не крали гроші у людей, у нас би була багата країна і щасливі люди. Всі наші біди через злодіїв і корупціонерів. 

scroll back to top

Коментарі  

Едуард
0 #1 Едуард 02.04.2019, 21:08
Все вірно. Але в країні безнадійних дурнів по іншому бути не може. І саме жахливо що більшості таке "життя" подобається, тому і маємо те що маємо.... Недавнє підтвердження це результати першого туру виборів. Вори олігархи та жиди знову залишили в дурнях дурнів.....
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.