Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Юрій Ткаченко

ткаченко1голова ОДА


Про ремонт доріг


–Нині отримую прогнозовано найбільше запитань від черкащан про ремонт доріг. Чому прогнозовано? Тому що десятиліттями питання дорожньої інфраструктури не було у пріоритеті. Хронічне недофінансування ремонтної кампанії з року в рік, зростання інтенсивності руху транспорту, вантажівки «під зав’язку» – усе це призвело до руйнації наших доріг.
Водночас від початку року за ініціативи Президента й Уряду свою роботу розпочав Дорожній фонд. Уперше автошляхова галузь отримала гарантоване державою фінансування. Віднині за дороги державного значення відповідає Служба автомобільних доріг області, місцевого значення – обласна державна адміністрація. За комунальні ж автошляхи, тобто в межах міст і сіл, відповідає, як і раніше, місцева влада.
В нашу область з державного бюджету цьогоріч буде спрямовано понад 391 млн грн на ремонт і утримання доріг місцевого значення та комунальної власності. Спільно з фахівцями ми вже сформували їх перелік, який нині перебуває на погодженні у профільних відомствах.
Також майже 833 млн грн буде спрямовано на ремонтно-будівельні роботи на автодорогах державного значення. Тож тільки-но дозволили погодні умови, дорожники взялися за ямковий ремонт. Я неодноразово наголошував, що він не є повноцінним. Такий ремонт радше для проїзності автошляхів – доки не буде фінансування на ґрунтовніші роботи. До речі, минулого тижня на Черкащині з робочим візитом перебував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Ми проінспектували ремонтні роботи на дорозі Київ – Одеса, в межах Уманського району. Прем’єр дав доручення Укравтодору, щоби ця траса до 1 травня була проїзною.
Окремо зупинюся на кількох «славнозвісних» дорогах: Золотоноша – Умань (у межах Сміли) та Канів – Чигирин – Кременчук (у межах Мошен). Щодо першої, то з Дорожнього фонду ми спрямуємо на її ремонт близько 24 млн грн. Щодо іншої, то наразі там триває ямковий ремонт для забезпечення проїзності. Водночас, як мені доповів керівник Служби автодоріг області, вони готують проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт цієї дороги за рахунок коштів від митного експерименту. Йдеться про ділянку, протяжністю майже 6 км.
Якість – наша ключова вимога до дорожніх ремонтів. За халтуру ми не будемо платити. Якщо робити, то відповідально та з дотриманням усіх стандартів. Також вважаю принциповим не тільки ремонтувати дороги, а й запобігати їхній руйнації надалі. Зокрема, перевантаженими фурами.
Наразі ми вже маємо два майданчики для габаритно-вагового контролю: поблизу Умані та Золотоноші. Ще один будують на виїзді з Черкас у бік Сміли. Ці мобільні комплекси обладнані повноцінними лабораторіями задля контролю габаритно-вагових параметрів транспортних засобів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.