Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Шукають тих, хто розтріляв пам’ятник гетьману Петру Сагайдачному

2019 04 09 pamatnuk

Правоохоронці шукають вандалів, які на території Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» пошкодили пам’ятник гетьману реєстрового козацтва Петру Конашевичу - Сагайдачному.
Як повідомляють у Золотоніській місцевій прокуратурі, Канівським відділенням Золотоніського відділу ГУНП у Черкаській області проведено огляд місця події, за результатами якого зафіксовані пошкодження верхньої частини пам’ятного знака.
«За вказаним фактом зареєстроване провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Канівським відділом Золотоніської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудового розслідування, яке має на меті встановити всі обставини вчинення цього злочину», – наголошують у Золотоніській прокуратурі.
Нагадаємо, що напередодні у Державному заповіднику туристи випадково побачили пошкоджений кулями герб кошового отамана Запорізької Січі Петра Конашевича-Сагайдачного. Окрім цього вандали пробували розбити стелу ще й киркою.
За словами Тараса Теліженка, директора Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів», розстріляли пам’ятник гетьману, який було встановлено на честь 400-річчя перемоги над московитами, ті, хто ненавидить все українське.
«І це не росіяни десантувалися у Трахтемирові, біснувалися швидше за все «українці» за паспортом, але безродні за своєю натурою малороси, які уявлення не мають про історію. Але, самі того не підозрюючи, вони перетворили цей пам’ятник на бойовий. А війна з одвічними ворогами України, як відомо, триває і досі…», – коментує директор заповідника акт вандалізму черкаському виданню «Козацький край».
«Для пам’ятника такого типу ушкодження – це як шрами для воїна. Дуріють – значить пам’ятник їм справді небайдужий, бо правдивий і зачіпає за живе…», – наголошує і скульптор пам’ятника Роман Турецький.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.