Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

За підпал сухої трави пропонують запровадити кримінальну відповідальність

2019 04 08 pidpal

 

На сайті Президента України зареєстровано електронну петицію з пропозицією запровадити кримінальну відповідальність за підпал сухої трави.
Її автор – відомий фотохудожник з Києва Олексій Плиско.
«Враховуючи катастрофічну кількість підпалів сухої трави, які не тільки погіршують якість повітря у регіонах підпалу, а і призводять до загибелі числених тварин, пропоную ввести у кримінальний кодекс статтю за підпал трав'яного покрову та очерету», – йдеться у електронній петиції.
Як зазначає на своїй сторінці у Фейсбуці сам Олексій, за підпали сухої трави в Україні скільки вже переговорено. І хоча кожного року створюється петиція з цього приводу, та набирає, за найсприятливіших умов тільки до 200 підписів. На цьому все й закінчується.
«Якщо мені не зраджує пам’ять, то в українському КК не так вже і давно з'явилася стаття "За жорстоке поводження із тваринами". Максимальне покарання –до 6 (шести!) років ув'язнення. На жаль, наша судова система видає покарання за найтяжчим, із скоєних, злочинів. А уявіть собі, якщо би була система, на кшталт американської, коли – за сукупністю. Згоріло 100 їжачків – отримай 600 років ув'язнення із правом дострокового виходу на волю не раніше, ніж за 2/3 строку, який відсидів», – зазначає Олексій Плиско.
І закликає користувачів соцмереж активно ставити свої підписи під електронною петицією. Мовляв, панове, давайте щось робити, може, якихось, "жалюгідних" 25 000 підписів зберемо гуртом!
«Бо ці "прості українці" із їх "завжди так робили" дістали вже всіх», – обурюється Олексій Плиско.
До речі, електронна петиція з пропозицією запровадити кримінальну відповідальність за підпал сухої трави була зареєстрована 5 квітня. Збір підписів триватиме 90 днів. Наразі петицію підписали майже 70 українців.
Олексій Плиско просить користувачів соцмереж активно розповсюджувати інформацію про електронну петицію і не забувати підписувати її.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.