Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Водій автобуса Володимир Разін не скупиться на добро

2019 03 01 водій

 

Мабуть, усі городяни у Смілі, хто регулярно їздить маршрутом №34 «Вулиця ім. Богдана Хмельницького – лікарня ім. Семашка», добре знають водія автобуса Володимира Разіна: завжди усміхненого, ввічливого, уважного. Він і добре слово скаже, і допоможе молодій матусі впоратися з коляскою, а старенькій бабусі, інваліду піднятися або вийти з салону. Доїхав автобус до кінцевої зупинки, двері відчинилися і: «Бажаю всім доброго здоров’я і гарного настрою!», або «Усім гарного трудового дня! Будьте здорові!».
На обличчях містян-пасажирів, занурених у власні життєві проблеми, мобільні телефони, невеселі роздуми, раптом з’являється посмішка, вони немов оживають, починають світитися радістю. Але найбільш його люблять маленькі пасажири – діти. Навіть якщо вони їдуть разом з батьками, то неодмінно хочуть особисто узяти квиток у «дяді Вови». Знають, що разом з квитком отримають з його рук цукерку: вони завжди лежать на капоті усередині автобусу поруч із квитками проїзду.

 

2019 03 01 водій2


Пасажири маршруту №3, який раніше обслуговував Володимир, досі сумують за ним і згадують лише із вдячністю. Коли вони дізналися, що їх водій — «наш Володя» — захворів і опинився у лікарні, то зібралися й провідали.
Володимир Разін, який от вже двадцять років працює на головному підприємстві пасажирських автоперевезень Сміли, справді незвичайна людина, не схожа не лише на багатьох своїх колег, а й на багатьох з нас. Здається, добро ллється з його серця — ллється щедро, без будь-якого примусу, без знайомого нам: «Ти мені — я тобі». Усе, що робить Володимир для пасажирів, крім своїх безпосередніх обов’язків водія, робиться ним цілком безкорисно, щиро, з радістю.

 

2019 03 01 водій1


Звідки у нього ця світла риса характеру? На це запитання Володимир посміхається: « Мабуть, таким мене виховала мама… Вона була дуже доброзичливою».
Заради мами, яка потребувала догляду, Володимир повернувся додому у Смілу з далекого Санкт-Петербургу, який йому сподобався, коли він поїхав туди провідати свого армійського товариша. Там одружився, там працював і теж крутив баранку – щоправда, не автобуса, а вантажівки.
«У Смілі лежать найдорожчі мені люди, передусім батьки, – каже Володимир. — Здається, вони радіють, коли ми робимо щось добре. Тому не треба скупитися на добро, на добре слово».
Недарма кажуть: «Роби добро – добро й буде». Володимир пригадує різноманітні історії зі свого «автобусного» життя.
«Одного разу просяться до мене хлопці-цигани, а грошей на проїзд нема. Конче потрібно їм кудись їхати, клянуться повернути гроші. Обіцянки-цяцянки? Однак зжалився над ними, підвіз. За пару днів знову сідають до мене роми й запитують, чи підвозив я тих хлопців. «Так», — відповідаю, хоча, чесно кажучи, про той випадок вже й забув. Тоді вони дістають гроші й розраховуються: за них і за себе.
Сміється. Посмішка у Володимира теж проста, щира, без акторства.
«Більш за все люблю, коли в автобус сідають діти. З ними веселіше. Для них смаколики у мене зажди знайдуться», – говорить він.
Трохи поговорили, Володимир подивився на розклад руху, потиснув мені руку і поїхав на зупинку, де на нього вже чекали пасажири.
«Доброго всім дня, – чую із середини салону, – проходьте, будь ласка, вільні місця є. Кінцева зупинка – лікарня імені Семашка».
Скільки коштує добро? Ніскільки. Немає ніякої потреби витягувати його з гаманця, шукати у кишені або у міському бюджеті. У той же час воно дорожче за золото, бо ллється з душі, з глибин серця. Воно десь саме там, а не в грошах. До того ж воно, на відміну від грошей, золота або інших матеріальних коштовностей, невичерпне, безмежне. Тож чому ми такі скупі на добро? Чому стримаємо його у собі? Адже воно є в кожному з нас. Чи помиляюся?..

 

Олександр Слєпцовський, журналіст

scroll back to top

Коментарі  

Світлана
+9 #2 Світлана 01.03.2019, 22:46
Жалко ,що таких водіїв-як він на все АТП один!
Цитата
Олександра
+10 #1 Олександра 01.03.2019, 19:08
Кілька разів їхала з цим водієм. Дійсно, ввічливий, привітний. а побажання - це просто людина підніма настрій на весь день.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.