Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Балаклеї провели краєзнавчу імпрезу

2019 02 27 балклея

 

«Краєзнавство та народознавство» - саме таку назву має програма, за якою проходить навчання в Університеті ІІІ віку «Осіннє золото» села Балаклеї.
Метою цього кусу є вивчення історії рідного краю, цікавих туристичних місць нашої держави, ознайомлення з фольклором та етнографією. А ще – знайомство з видатними особистостями Черкащини.
Тож не випадково цього вівторка заняття пройшло у вигляді краєзнавчої імпрези. Бо недарма нашу область називають літературною столицею України, адже саме Шевченків край славиться своїми письменниками та поетами, які зробили вагомий внесок в скарбницю української літератури.
Лектором на цьому занятті була бібліотекар Іраїда Бондаренко, яка зробила добірку творів найбільш відомих літераторів Черкащини. Вона коротко знайомила присутніх з біографічними даними та найвідомішими творами поетів. Зупинилася, зокрема, і на творчості відомого в літературних колах нашого земляка Олексія Озірного, який у свій час обіймав посаду заступника голови Смілянської райдержадміністрації.
Як виявилося, однієї лекції замало для того, щоб хоча б назвати імена усіх письменників рідного краю, тож поважні студенти вирішили продовжити цикл занять, присвячених літературному спадку Черкащини.

 

Галина Кравченко, директор територіального центру соціального обслуговування

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

28 березня 2024, 10:29

2024 03 28 dguriВідбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Повідомляють в Черкаському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.