Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Великій Яблунівці привітали Марію Стеблянко із 104 -річчям

2019 02 19 довгожительниці

 

Довгожительку нашого району із Великої Яблунівки Марію Іванівну Стеблянко днями вітали із 104 –річчям. Тож у гості до неї завітали перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Пєчніков, голова Березняківської ОТГ Надія Гончаренко, староста села Велика Яблунівка Тетяна Комнатна і директор територіального центру Галина Кравченко.
Як розповідають у територіальному центрі соціального обслуговування, життєвий шлях іменинниці був тернистим. Скільки пережити і витерпіти довелося цій маленькій жінці, а в душі – одна доброта, любов, якась внутрішня сила і жага до життя. Всіх гостей, що завітали до її затишної оселі Марія Іванівна зустрічала сама.
Родом бабуся із Сумської області, з багатодітної сім’ї. Розпочала свою трудову діяльність у 1933 році наймичкою у господаря, потім були донецькі степи, куди переселили розкуркулену родину. Чоловік її пропав безвісти в роки війни, а вона весь час працювала в колгоспі різноробочою. Має 40 років трудового стажу. Згадує, як тяжко працювали, як старалися підняти колгосп, не знаючи вихідних.
«Нині бабуся разом із донькою Любов’ю Дмитрівною живе у Великій Яблунівці, пишається, що має онучку, двох правнуків та двох праправнуків. Розповідаючи про своє життя, вона добре пам’ятає все, що довелося пережити за 100 минулих років», – кажуть у територіальному центрі.
Гості щиро привітали довгожительку з такою солідною датою та вручили їй квіти і подарунки.
У свою чергу Марія Іванівна подякувала, що не забули її відвідати та жартома зізналася, що й сама не вірить, що прожила стільки років.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.