Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Траса від Сміли до Ротмістрівки нагадує зону відчуження

2019 05 03 poganidorogu

 

Ще на початку весни черкаська обласна влада обіцяла, що до Великодня усі ями на дорогах будуть полатані. Та щось пішло не так.
«Хочу поділитися враженням поїздки до себе додому. Цього року Великдень ми вирішили відсвяткувати з моєю мамою, яка живе в Смілянському районі на Черкащині. Тим більше, що мій чоловік ще жодного разу там не був. І оскільки ми вирішили їхати машиною, бо так зручніше, то пізніше про це дуже пошкодували. Чому –дивіться самі», – обурюється у Фейсбуці Irina Lialyk і демонстує записане відео.

 


За її словами, трасу, котра веде зі Сміли до Умані, тяжко назвати дорогою. Ми були просто шоковані нею, зазначає Ірина. Таке враження, зізнається вона, ніби потрапили в якусь зону відчуження або на танкову дорогу– яма на ямі!
«На такій дорозі автомобіль потрібно переносити на руках. Місцеві мешканці їздять польовою дорогою, це просто жах. Але найбільше нас вразили вирізані шматки асфальту на дорозі, яку мають латати. Люди, ви серйозно? Що там ремонтувати, якщо на дорозі суцільні дірки?», – дивується Ірина.
І додає, мовляв, а я ще дивувалась, коли мама говорила, що в неї болить голова після поїздки до Сміли. Та це й не дивно, зазначає, їхати по такій дорозі та ще й у напіврозваленому автобусі, то тут не тільки голова болітиме.
«Шкода, що вона не болить у наших чиновників і їм не соромно за ці руїни. Вони собі спокійно смакували паскою в той час, коли в людських авто відлітали колеса. А що скажуть наші депутати? Що це не в їхній компетенції чи може не виділено кошти? То кого ж потрібно провезти по тій дорозі, щоб її нарешті відремонтували?», – підсумовує Irina Lialyk.
Між тим, як повідомляє «Громадське. Черкаси», за даними «Укравтодору», дороги державного значення у Черкаській області – одні з найгірших в Україні. Їхня протяжність – більше 1700 кілометрів і більше двох третин черкаських доріг потребують ремонту. За словами начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислава Демиденка, на поточний середній ремонт шляхів Уряд передбачив близько 700 мільйонів гривень.
Ремонтувати деякі об’єкти розпочали 15-го березня. До травня САД обіцяв провести ямковий ремонт на дорогах міжнародного значення, далі візьметься за національні дороги. Насамперед в Службі автомобільних доріг збираються відремонтувати найбільш зруйновані ділянки дороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. На неї передбачили майже половину всього бюджету – 300 мільйонів гривень. Ці гроші підуть на поточний середній ремонт 2 км. залізничного переїзду поблизу села Сигнаївка Шполянського району вартістю 37 мільйонів гривень, 7 км. ділянки дороги у селі Гусакове Звенигородського району вартістю 138 мільйонів гривень, 2км. дороги у Доброводах Уманського району вартістю 48 мільйонів гривень, 5 км., дороги у Гереженівці Уманського району вартістю 98 мільйонів гривень, 5 км. об’їзду міста Шполи вартістю 92 мільйони гривень.
Декілька сотень мільйонів гривень витратять і на дорогу М-05 Київ-Одеса – від кордону з Київською областю до Жашкова в напрямку Умані. Цього року проведуть як поточний середній ремонт ділянки км 143+028 – км 152+918, так і ямковий ремонт уздовж всієї дороги, яка проходить через Черкаську область. Також цього року вже відремонтували 2 км. дороги біля села Геронимівка Черкаського району – Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук-Черкаси-Чигирин-Кременчук, планують зробити 5 км. об’їзду дороги біля Золотоноші – Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь.
За інформацією Служби автомобільних доріг у Черкаській області, з початку 2019-го року підрядники залатали майже 15 тисяч квадратних метрів ям. Ще протягом року обіцяють залатати відрізки доріг Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни.
Софіївка-Драбів, Канів-Ліпляве-Прохорівка-Домантове, Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, від кордону Київської області до кордону з Полтавською областю, між селами Лисянського району – Шестеринці та Хижинці-Журжинці, Жашків-Корсунь-Шевченківський-Мошни, дорога Київ-Знам’янка у Смілянському районі, увесь відрізок дороги М-05 Київ-Одеса, який проходить Черкаською областю, 3 відрізки дороги від Звенигородки до Тального, відрізок дороги Р-04 Київ-Фастів-Біла Церква-Тараща-Звенигородка: від Звенигородки до Лисянки.
Але радіти не зовсім виходить, бо загалом у цьому році на Черкащині відремонтують лише 6% доріг державного значення, а на капітальний ремонт черкаських доріг цьогоріч чекати взагалі не варто. На це немає грошей. Тож зона відчуження розширюватиметься і надалі.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянські дзюдоїсти серед найкращих в області

29 березня 2024, 14:29

2024 03 29 dz26 березня в м. Корсунь-Шевченківський відбувся відкритий обласний турнір з дзюдо на призи Корсунь-Шевченківської КДЮСШ, повідомляють в управлінні освіти.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.