Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У сусідній Кам’янці розвивають туризм і ремонтують дороги

2019 05 02 doroga

 

Поки Сміла і Смілянський район впевнено та цілеспрямовано деградують через постійну зміну влади, провладні розборки, переділ грошових потоків і владних посад…, сусідня Кам’янська об’єднана територіальна громада розвивається і впроваджує актуальні зміни.
У Кам’янці вирішили заробляти на туризмі, розвивати туристичний напрямок. Ставку зроблено саме на туризм, тому що він складає основну частку програми розвитку міста та, на думку депутатського корпусу, стане головним запобіжником відтоку робочих рук і наповнювачем бюджету.
Місто має потужний туристичний потенціал, тому основну увагу приділили благоустрою, зокрема історичних місць. При міській раді утворено групу з благоустрою, у суботниках активні працівники апарату ради. На вулицях міста до Великодня провели ямкові ремонти. Наразі виконується капітальний ремонт центральної вулиці міста.
Туристичний благоустрій розпочали розвивати із Тясминського каньйону: розробили туристичних маршрут до музею О.Пушкіна та П.Чайковського, привели до ладу припаркову зону; одночасно зробили дорогу, покрили алею тротуарною плиткою, розчистили парк. У відновленому парку зробили пішохідні доріжки, встановили лавиці на березі Тясмину. Облаштували «Пушкінську скелю», причал та оглядовий майданчик, закупили прогулянкові човни та катамарани, які вже катають туристів до Тясминського каньйону. Доріжка понад Тясмином має облаштовані виходи на ділянки природного ландшафту, у планах – встановлення мангалів, столиків для відпочинку.
Загалом відродження історії краю лягло в основу самостійної програми розвитку, яка виграла конкурс проектів у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. У 2018 році розпочато роботи з виконання програми та на цей час виконано її на 75 відсотків. За період роботи програми вже зафіксовано перебування на відроджених об’єктах сотень тисяч туристів.
Можливо, наших смілянських владців треба послати на навчання хоча б до сусідів у Кам’янку – хай подивляться, як люди вміють працювати і підіймати імідж свого рідного міста. 

scroll back to top

Коментарі  

Юний
0 #2 Юний 09.05.2019, 11:23
Потому что в Каменке один руководитель-Вова Тирон. А в Смеле...

Когда в товарищах согласья нет,
На лад их дело не пойдет,
И выйдет из него не дело, только мука.

Однажды Лебедь, Рак да Щука
Везти с поклажей воз взялись,
И вместе трое все в него впряглись;
Из кожи лезут вон, а возу всё нет ходу!
Поклажа бы для них казалась и легка:
Да Лебедь рвется в облака,
10 Рак пятится назад, а Щука тянет в воду.
Кто виноват из них, кто прав,— судить не нам;
Да только воз и ныне там.
Цитата
Victor
+4 #1 Victor 08.05.2019, 19:21
Молодці! Дуже прикро за Смілу!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.