Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Як врятуватися від спеки в квартирі без кондиціонера

Температура повітря вища за 30 градусів може негативно вплинути на людський організм. Почуватися більш комфортно у таку погоду без кондиціонера допоможуть поради від «Фінгвіна».

1.Якщо є можливість, обирайте для життя впродовж літа цегляні будинки. Вони повільно набирають тепло, і температура в них буде завжди на кілька градусів нижча, ніж в панельних спорудах. Останні – справжня біда у спекотні дні. Бетон нагрівається дуже швидко, а от віддавати тепло в атмосферу не поспішає.


2.Захистити оселю від сонця допоможуть щільні штори або ролети чи жалюзі. Найкраще буде з покриттям, яке відбиває світло. Допоможе і звичайна фольга, нею можна обклеїти вікна. Для цього потрібно намочити її водою, притиснути до скла і добре розгладити. Фольгу також можна пришити до фіранок з боку вікна.


3.Зачиняйте вікна вдень. Це не дозволить спекотному повітрю проникнути в оселю.


4.Бюджетний кондиціонер можна зробити самостійно. Для цього вам знадобляться пластикові пляшки й вентилятор. Набираємо в ємності звичайну воду та ховаємо в морозильну камеру до утворення в них льоду. Після цього дістаємо наші пляшки і ставимо перед вентилятором так, щоб потік повітря був спрямований прямо на них. Тару потрібно змінювати за необхідності. Також можливий варіант, коли пляшки кріпляться на сам вентилятор.

 

5.У спекотні дні відмовтеся від килимів. «Пилозбірники» можна згорнути та поставити в куток. Вони накопичують тепло та швидко віддають його в атмосферу.


6.Менше користуйтеся плитою, щоб уникнути ефекту батареї. Краще готувати їжу ввечері чи вранці, а від запікання в духовці відмовитися на користь більш легкої їжі.


7.Лампочки розжарювання потрібно замінити на люмінесцентні, останні не нагрівають навколишнє середовище.


8.Вдягайте вдома легкий одяг з натуральних тканин, який добре вбирає вологу.


9.Ввечері, коли вже не так жарко, добре провітріть приміщення, влаштуйте протяги.


10.Періодично приймайте прохолодний душ, це допоможе почуватися більш комфортно в спеку.


11.Відмовтеся від важкої їжі. Натомість харчуйтеся свіжими овочами, фруктами, різноманітними салатами. Організм і так отримує велике навантаження, борючись зі спекою.


12.Пийте багато води. Організм дуже активно втрачає вологу, борючись зі спекою. Нестачу потрібно постійно поповнювати. Чудово з цим завданням впорається зелений чай.


13.Постільну білизну перед сном можна покласти в пакет та помістити на 20-30 хвилин в холодильник, так вам буде набагато легше заснути.


14.Розставте в квартирі ємності з крижаною водою чи льодом. Повітря стане прохолоднішим.
Менше рухайтеся. Перенесіть усі справи, які вимагають високої активності, на ранок чи пізній вечір. Це допоможе вам менше стомлюватися та збереже життєві сили.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.