Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2019 05 14 robota

 

Фахівці міськрайонного центру зайнятості запрошують старшокласників та людей, які хочуть змінити фах, пройти online-тестування на сайті Державної служби зайнятості.
Що таке тести з професійної орієнтації?
Це комплекс вивчення особливостей та психологічних якостей людини. Тест спрямований на виявлення індивідуальних здібностей та можливостей. Знаючи це, можна обирати найбільш підходящу професію.
Кому вони потрібні?
Тести з професійної орієнтації важливі для старшокласників, які обирають професію, та для дорослих, які хочуть змінити фах.
Шо таке профорієнтація та soft skills?
Профорієнтація дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності Вам більше підходить; допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію; оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.
Soft Skills (з англ. "м’які навички") - непрофесійні базові соціальні навички. Їм зазвичай не навчають в школі та в університеті, але вони за даними міжнародних досліджень складають до 80% усішності людини. Це комунікабельність, лідерські навички, вміння працювати в команді, критичне мислення, тайм-менеджмент, стресостійкість та багато інших.
Де знайти тести з професійної орієнтації?
Вони є на головній сторінці Державної служби зайнятості. Спершу потрібно зареєструватися, бо тести доступні тільки для зареєстрованих користувачів. Далі -під стрічкою меню та вкладок, у правому куту екрану знаходиться жовта кнопка. Вона так і називається: «Пройти тестування. Професійна орієнтація громадян». Клікнувши на неї користувач потрапляє на платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри.
Потрапити на цю платформу можуть і безробітні зі свого персонального кабінету. Для цього у меню «Громадянам» потрібно обрати «Професійна орієнтація» - «Платформа профорієнтації»
І от коли ви зайшли на сторінку платформи, бачете наступну рекомендацію: «На проходження кожного тесту дається тільки одна спроба та обмежений час. Радимо уважно читати інструкції до тестів. Тест зараховується тільки, якщо ви надали відповіді на всі запитання. Пройти тест повторно зможете через 90 днів. За цей час, ми сподіваємось, ви згідно з рекомендаціями, попрацюєте над розвитком власних навичок та отримаєте інші результати тестування.»
Гортаєте стрічку до розділу тестування і клікаєте на кнопку «всі тести». Обираєте цікавий для вас тест.
Які є тести на сайті ДHYPERLINK Державної служби зайнятості?
Наразі запропоновано такі тести: «Загальні розумові здібності», «Аналітичні здібності», «Здатність до логічного мислення», «Стресостійкість та адаптивність», «Здатність до командної роботи», «Ваш емоційний інтелект EQ», «Яка сфера діяльності вам підходить», «Комунікативні та організаторські здібності», «Схильність до підприємницької діяльності», «Орієнтація на результат чи процес».
Щоб визначити свою профорієнтацію, ми радимо пройти тести: «Професійна мотивація», «Структура інтелекту», «Психологічні властивості особистості». Решта тестів – для визначення soft skills.
Що робити тим людям, які з якихось причин не мають змогу пройти онлайн тестування?
Ми запрошуємо цих людей у комп’ютерний клас центру зайнятості. Так ви маєте можливість отримати додатково консультацію фахівців з професійної орієнтації.
Де краще проходити тестування: зі свого гаджета де зручно чи у центрі зайнятості?
Звичайно, краще проходити тестування у центрі зайнятості, адже, як бонус, з вами працюватиме консультант з професійної орієнтації.
Для старшокласників щотижня проводяться уроки-семінари з професійної орієнтації, під час яких можна і потрібно проходити таке тестування у класі центру зайнятості. Фахівці проводять реєстрацію учня та консультують щодо необхідних тестів чи відповідей на питання.

Ангеліна Хоменко, фахівець Смілянського міськрайонного центру зайнятості

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.